oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Πολιτιστική Αρμενία

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

9

ΗΜΕΡΕΣ

Ερεβάν – Γκαρνί – Γκέκαρτ – Ετσμιαζίν –Ζβάρτνοτς –Τσαχκαντζόρ – Λίμνη Σεβάν – Χορβιράπ - Νοραβάνγκ –– Ασχταράκ – οχυρό Άμπερντ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα στης Αρμενίας, το Ερεβάν.

2η ημέρα
Ερεβάν

Άφιξη νωρίς το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

3η ημέρα
Ερεβάν-Περιήγηση Πόλης

Στη σημερινή μας πρωινή περιήγηση, θα περάσουμε από τις λεωφόρους Μάστοτς και Αμποβιάνι για να καταλήξουμε στο Ινστιτούτο Ματενανταράν, όπου φυλάσσονται 17.000 σπάνια χειρόγραφα της αρμενικής γλώσσας που αντιπροσωπεύουν την αρχαία μεσαιωνική επιστήμη και την κουλτούρα από όλες τις περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων και το Erebuni Museum.

4η ημέρα
Ερεβάν – Γκαρνί – Γκέκαρτ – Κοιλάδα του ποταμού Αζάτ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Γκαρνί, με τον παγανιστικό ναό μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής κουλτούρας της Αρμενίας.

Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε τα φαράγγια του ποταμού Αζάτ (1700μ.) όπου στο άνω μέρος της κοιλάδας του ποταμού θα επισκεφθούμε τη μονή Γκέκαρτ η οποία συνίσταται από τις εκκλησίες και τους τύμβους που σκάφτηκαν μέσα στο βράχο, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα και προστατεύεται από την Unesco.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής τοπικού μπράντι και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα
Ερεβάν – Ετσμιαζίν – Αρχαιολογική ζώνη Zvartnots

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα ερείπια της ακρόπολης του αρχαίου Ερεμπούνι, το οποίο υπήρξε σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της εποχής.

Στη διαδρομή μας προς την επαρχία Armavir θα επισκεφθούμε την εκκλησία St Hripsime του 7ου αιώνα (Αγία Χριπσίμε) ένα εξαιρετικό δείγμα κλασσικής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα έρθουμε στο Ετσμιαζίν του οποίου οι ναοί και τα ερείπια της εκκλησίας του ανακτόρου στο Zvartnots αποτελούν δείγματα του βυζαντινού ρυθμού που άφησε την σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική της περιοχής τον 7o αιώνα .

Το Ετσμιαζίν υπήρξε θρησκευτικό κέντρο της Αρμενικής αποστολικής εκκλησίας και τόπος διαμονής του πνευματικού της ηγέτη και ιδρυτή της αρμενικής εκκλησίας του Άγιου Γρηγορίου του Πεφωτισμένου.

Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν και θα έχουμε χρόνο για να σεργιανίσουμε στη γνωστή αγορά Βερνισάζ.

6η ημέρα
Ερεβάν – Τσακχκαντζόρ – Λίμνη Sevan

Σήμερα θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή για το Tsakhkadzor. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Kecharis (11ος – 13ος αιώνας), σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο και επιστρέφοντας στο Ερεβάν θα έρθουμε στην πανέμορφη λίμνη Sevan, από τις ψηλότερες στον κόσμο και γνωστή για τα διαφορετικά είδη ψαριών, αποκαλούμενη και «Πριγκίπισσα των ψαριών».

Στη Χερσόνησο θα δούμε τα μοναστήρια St. Karapet και Arakelots και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα
Ερεβάν – Μονή Χορ Βιραπ – Αραράτ – Μονή Νοραβάνγκ

Το πρωί θα συνεχίσουμε με μία ενδιαφέρουσα εκδρομή προς την περιοχή του Αραράτ το οποίο υψώνεται μεταξύ των συνόρων της Τουρκίας, Αρμενίας και του Ιράν και στο οποίο κατά την παλαιά διαθήκη προσάραξε η Κιβωτός του Νώε.

Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιραπ, το πιο διάσημο προσκύνημα στην Αρμενία, όπου ο Γρηγόριος Lusavorich (Άγιος Γρηγόριος, ο Πεφωτισμένος) φυλακίστηκε για 13 χρόνια γιατί διέδιδε το Χριστανισμό.

Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Νοραβάνγκ, που θεωρείται ένα από τα πέντε αριστουργήματα της αρμενικής αρχιτεκτονικής, φωλιασμένο στα 1560 ύψος.

8η ημέρα
Ερεβάν – Ashtarak - Άμπερντ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την περιοχή Ashatarak, στους πρόποδες του όρους Aragats, του ψηλότερου βουνού της Αρμενίας (4090 μέτρα), όπου βρίσκονται οι εκκλησίες Karmravor και Tsiranavor (5ος αιώνας) οι παλαιότερες της περιοχής. Μία σύντομη βόλτα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο Amberd.

Αργότερα επιστροφή στο Ερεβάν.

9η ημέρα
Ερεβάν – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* ή 48&5* επιλογής σας
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως ακριβώς περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα/ Αχθοφορικά
 • Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη
 • Βίζα εισόδου 50€
 • Τοπικοί φόροι 35€

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 130 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.
Βίζα στην Αρμενία, εκδίδεται επί τόπου.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
 • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος