oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Ουζμπεκιστάν - Περσία

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

18

ΗΜΕΡΕΣ

Τασκένδη - Σαμαρκάνδη - Σαχριζάμπζ - Νουράτα - Μπουχάρα - Ουργκέντς - Χίβα - Τεχεράνη - Ισφαχάν - Ναϊν - Γιάζντ - Πασαργάδες - Περσέπολη - Σιράζ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Τασκένδη

Πτήση με ενδιαμεσή αλλαγή αεροσκάφους για το Ουζμπεκιστάν που βρίσκεται στο κέντρο μιας γόνιμης όασης στις πλαγιές των Ορέων TianShan.

Ολονύκτια πτήση.

2η ημέρα
Τασκένδη-Σαμαρκάνδη (350 χλμ)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν και συνεχίζουμε οδικώς για τη Σαμαρκάνδη, μια πόλη «ποίημα», η οποία έχει οικοδομηθεί σε υψόμετρο 725 μέτρων, πάνω σε μία από τις αντηρίδες των Όρεων Ramir.

Χρόνος για ανάπαυση.

3η ημέρα
Σαμαρκάνδη-Ολοήμερη περιήγηση πόλης   

Στην ολοήμερη περιήγηση μας θα ξεκινήσουμε από τα μαγευτικά μνημεία της πλατείας Ρεγκιστάν. Θα θαυμάσουμε τους περίφημους Μεντρεσέδες Ουλουγκμπεκ, Τσέρντορ και Τιλιακάρι, οι οποίοι είναι τεραστίων διαστάσεων και αποτελούν φόρο τιμής στη δόξα του Ισλάμ. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ με τον λεπτοδουλεμένο τρούλο του και την τέλεια κεντημένη όψη του με γαλάζια, τιρκουάζ και σμαραγδένια πλακίδια. Το μαυσωλείο αυτό στεγάζει τον τάφο του Ταμερλάνου, του ανθρώπου που ανέδειξε την Σαμαρκάνδη σε κέντρο του κόσμου. Από την περιοχή της αγοράς θα απολαύσουμε τη θέα του Τεμένους Μπιμπί-Χανούμ, που πήρε το όνομά του από μια εκ των γυναικών του Ταμερλάνου που ήταν γνωστή για την ομορφιά της. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αστεροσκοπείο του Ulubes αρχές του 15ο αιώνα και θα συνεχίσουμε για την νεκρόπολη Σάζι Σίντα (ο ζωντανός βασιλιάς), ένα μακρόστενο σύμπλεγμα είκοσι μαυσωλείων με κύριο χαρακτηριστικό τις επενδύσεις των προσόψεων με γαλάζιες φαγιάνς.

4η ημέρα
Σαμαρκάνδη-Σαχριζάμπζ-Σαμαρκάνδη

Αναχώρηση το πρωί για μια ολοήμερη εκδρομή στο Σαχριζάμπζ, που πήρε την περσική ονομασία του από τον Τιμουρ Λένγκ (Ταμερλάνο), ο οποίος έζησε στην όμορφη αυτή πόλη μέσα στην χλιδή του Ακ-Σαράι (Λευκό Παλάτι) από το οποίο σώζονται σήμερα οι υποβαστάζουσες αψιδωτές γωνιές των προπυλαίων.

Θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το θερινό Λευκό Παλάτι (Ακ–Σαράι), το τζαμί Kok-Gumbas , το Khazret-Imam και το παζάρι της πόλης και αργότερα θα επιστρέψουμε στην Σαμαρκάνδη.

5η ημέρα
Σαμαρκάνδη - Νουράτα - Mπουχάρα(415 χλμ περίπου)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Μπουχάρα.

Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πόλη Νουράτα για να δούμε το φρούριο, το οποίο, ο θρύλος λέει πως έχει κτισθεί από τον Μέγα Αλέξανδρο και το τζαμί με την κολυμπήθρα με τα ιερά ψάρια.

Αργότερα άφιξη στη Μπουχάρα, η οποία μοιάζει με ένα μοναδικό σκηνικό εποχής, με πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τουρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές.

Η πόλη ανακηρύχτηκε το 1993 από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

6η ημέρα
Μπουχάρα-Ολοήμερη Περιήγηση-Φολκλορικοί Χοροί                  

Σήμερα σε μια ολοήμερη περιήγηση θα επισκεφθούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης.

Μεταξύ άλλων θα δούμε τον μιναρέ Πόι Καλιάν, την Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι (καραβάν σεράι του 17ου αιώνα), την Σιντέλα Αρκ (Ακρόπολη του 7ο – 8ο αιώνα), το Χάνι Φαυζαμπάντ, το Τζαμί Μαγκόγκι Ατάρι, το Θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, την Πλατεία Ρεγκιστάν, με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα, όπου γίνονταν όλες οι δημόσιες εκτελέσεις, το περίφημο τζαμί Μπολό Χαούζ που πραγματικά θα σας μαγέψει με τις ξύλινες κιονοστοιχίες, την σκεπαστή αγορά Tάκι Ζαργκαρόν και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών του 9ου αιώνα, όπου η σελτζούκικη επίδραση έχει διατηρηθεί, άθικτη, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που ήταν θαμμένο κάτω από την γη.

Το βράδυ δείπνο με φολκλορικούς χορούς.

7η ημέρα
Μπουχάρα-Ουργκέντς (550 χλμ)

Διασχίζοντας την έρημο Κιζίλ Κουλ θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να ζήσουμε αυθεντικές εικόνες της κεντρασιατικής υπαίθρου, όπως είναι ο ποταμός Αμού Νταρία και πλήθος από κοπάδια καμηλών και σκηνές νομάδων. Άφιξη στην σύγχρονη Ουργκέντς το απόγευμα. Διανυκτέρευση στην Χίβα ή την γειτονική Ουργκέντς σε απλό ξενοδοχείο, μια και ακόμα δεν υπάρχουν καλύτερα στην περιοχή.

8η ημέρα
Ουργκέντς-Τασκένδη

Η Χίβα, η ηρωική πόλη που έπεσε τελευταία κατά την επέλαση του Τσάρικου Στρατού, θα σας καταπλήξει με τους περίφημους μιναρέδες, τα τζαμιά, τα χαμάμ, τα καραβάν σεράι και τα καλντερίμια της.

Στην σημερινή μας περιήγηση το τοπίο πραγματικά θα σας συγκινήσει με τις αυθεντικές εικόνες της εξωτικής Ανατολής.

Θα θαυμάσουμε τον περίφημο Ημιτελή Μιναρέ το περίφημο τζαμί Juma που ξεχωρίζει για την αρχαία νοοτροπία του το χαμάμ το καραβάν σεραϊ, καθώς και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Το απόγευμα επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Τασκένδη, όπου στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας από τους υπαίθριους πωλητές που τα εκθέτουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το απόγευμα επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Τασκένδη.

9η ημέρα
Τασκένδη

Η πόλη συνδυάζει το πνέυμα της ανατολικής παράδοσης και αυτό της σύγχρονης κοινωνίας.

Στην πρωινή μας ξενάγηση θα θαυμάσουμε την Μεντρέσα Μπαρόκ Χαν, τα ανατολίτικα χαμάμ και τα λίγα διατηρητέα τετράγωνα της παλαιάς πόλης, που έχουν διασωθεί από τον σεισμό του 1966 και τα πολύβουα παζάρια.

10η ημέρα
Τασκένδη-Τεχεράνη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τεχεράνη.

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος.

11η ημέρα
Τεχεράνη – Περιήγηση Πόλης

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε με την περιήγηση της πρωτεύουσας, η οποία έχει αρκετά αξιοθέατα, κυρίως μουσεία, τα οποία φιλοξενούν μοναδικούς θησαυρούς και θα επισκεφθούμε σήμερα.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό, με εκθέματα της Ιρανικής τέχνης, το μουσείο χαλιών, όπου στεγάζει μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο της Κρατικής Τράπεζας, όπου φυλασσονται έργα τέχνης αμύθιτης αξίας, όπως το Στέμμα του τελευταίου Σάχη, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο το Ντιούν Νουρ.

Στη συνέχεια θα έρθουμε στα αξιοθέατα της πόλης για να περιηγηθούμε μεταξύ άλλων την αγορά, το παλιό κοινοβούλιο, το παλάτι SaadAbad, τα Τζαμιά Ιμάμ και τον εθνικό κήπο.

12η ημέρα
Τεχεράνη – Κασάν – Αμπιανέ – Ισφαχάν

Το πρωί θα αφήσουμε την πρωτεύουσα και θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ισφαχάν σε μία υπέροχη διαδρομή που θα θέλαμε ποτέ να μην τελειώσει.

Πρώτα θα σταθούμε στο Κασάν, για μια επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού της Περσίας και του αρχοντικού Μπουτζρεντι, του 19ου αιώνα.

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας, όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ σαν να βγήκε κατ’ ευθείαν απ’ την έρημο του Μεξικου ή τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη θρύλο, το Ισφαχάν, που ο Παζολίνι το επέλεξε για να γυρίσει την ταινία «Αραβικές Νύχτες»

13η ημέρα
Ισφαχάν– Ολοήμερη Περιήγηση

Το Ισφαχάν που ιδρύθηκε τον 5ο αι. π.Χ. στο κεντρικό Ιράν αναπτύχθηκε από τον μεγάλο σάχη των Σαφαβιδών AbbawA΄ (1588-1629), ο οποίος ξεκίνησε την δημιουργία ενός μοντέρνου κράτους και κατέστησε το Ισφαχάν διαμάντι της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Στην πρωινή περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία του Σάχη (Μαντάν-Ι-Σάχη), σήμερα πλατεία του Ιμάμ Χομεϊνί, το Τζαμί του Σάχη με τις θολωτές αψίδες, το Τζαμί του Σείχη Loftolah με τον τρίτο από τους ωραιότερους τρούλους της Περσίας, το παλάτι AliQapu με τον ανοικτό εξώστη, το οποίο ήταν έδρα της Κυβέρνησης και το Τέμενος της Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις περίφημες γέφυρες του ποταμού Ζαγιάντ, τον εξαίσια διακοσμημένο Ναό Βονκ που συγκεράζει Ισλαμική αρχιτεκτονική με Χριστιανική αναγεννησιακή τέχνη και θα καταλήξουμε στο γραφικό σκεπαστό παζάρι ένα από τα ωραιότερα που έχετε επισκεφθεί.

14η ημέρα
Ισφαχάν– Ολοήμερη Περιήγηση          

Η ρήση «το Ισφαχάν είναι ο μισός κόσμος», υπονοεί το αφάνταστο μεγαλείο της πόλης.

Το Ισφαχάν είναι η πλέον μυστηριακή πόλη της Περσίας. Ο ποταμός Ζαγιάντε Ρουντ που σημαίνει «Ζωοδότης Ποταμός» διασχίζει την πόλη με τα παλάτια, τα Τζαμιά, τους κήπους και τα παζάρια.

Το πρωί θα έχουμε μία ακόμα περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, για να δούμε το τζαμί MonarJonban με τους κινούμενους μιναρέδες, την έπαυλη HashtBehesht και το τέμπλο της φωτιάς Atashgat.

15η ημέρα
Ισφαχάν – Ναϊν – Γιάζντ

Η Γιάζντ στην οποία θα έρθουμε σήμερα, με ενδιάμεση στάση σε μικρές οάσεις, στους αμμόλοφους του Νταστ-Ε-Καβιρ, στο Τζαμί Jame και στην διάσημη για τα χαλιά της Ναϊν, ήταν η πρωτεύουσα των Μοζαφαριδών (1318-1393).

Μπαίνοντας στην πόλη, που είναι κτισμένη στην άκρη της εχθρική Αλμυρής Ερήμου, θα σταθούμε στους Πύργους της Σιωπής, τον χώρο όπου μέχρι το 1950 τοποθετούνταν οι νεκροί των Ζωροαστρών.

Στη συνέχεια θα πάμε στο ιερό, που το στολίζουν σύμβολα του Άχουρα Μάζντα και θα παρατηρήσουμε τον χώρο που φυλάσσεται η άσβεστη Φλόγα.

Αργότερα τα ισλαμικά μνημεία της πόλης θα κερδίσουν το ενδιαφέρον μας, όπως το συγκρότημα του Εμίρη Τσαγκ Μαγκ, το Τζαμί της Παρασκευής και το γειτονικό Ροχνόντιν που στολίζεται με τον δεύτερο από τους ωραιότερους τρούλους της Περσίας.

16η ημέρα
Γιάζντ – Πασαργάδες – Σιράζ 

Αφήνουμε σήμερα το πρωί την Γιαζντ και συνεχίζουμε για τις Πασαργάδες, όπου η Περσική μνημειακή τέχνη είναι γνωστή από τα ερείπια των πάλαι ποτέ επιβλητικών ανακτόρων που κτίσθηκαν από τον Κύρο τον Μεγάλο (Βασ. 549-528 Π.Χ.), της Περσεπόλεως, έργο τριών μοναρχών του Δαρείου, του Ξέρξη και το Αρταξέρξη, μία πόλη που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Θα επισκεφθούμε τον χώρο στα 2.000 μέτρα, όπου φιλοξενείται το καλοδιατηρημένο κτίσμα του Τάφου του Κύρου του Μεγάλου και θα συνεχίσουμε για το Σιράζ, το διοικητικό κέντρο της χώρας, ποιητική και πνευματική συνάμα πρωτεύουσα της Περσίας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη.

17η ημέρα
Σιράζ – Περσέπολης – Νεκρόπολη Ναξι Ρουστάμ – Σιράζ – Περιήγηση Πόλης

Στην Περσέπολη, τα ερείπια της οποίας θα επισκεφθούμε σήμερα σε μια ενδιαφέρουσα εκδρομή, βρίσκεται το ανάκτορο των Αχαιμενιδών, μεγάλο συγκρότημα με αίθουσες ακρόασης και διακοσμημένους χώρους υποδοχής.

Ο Δαρείος Α΄ το 512 π.Χ. άρχισε την κατασκευή ενός τεράστιου ανάκτορου, το οποίο ολοκληρώθηκε από μετέπειτα βασιλείς μετά από 200 χρόνια, με στόχο την αξιοποίησή του ως καλοκαιρινό ανάκτορο.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Σιράζ, όπου θα περιηγηθούμε στα μαυσωλεία των ποιητών Σααντί και Χαφεζ, στο πάρκο Μπαγκεραμ με το παλάτι των Κατζάρων, στο Ιερό Τέμενος Σαχτσεραγκ, στο Τζαμί Vakil και στο παζάρι Vakil, όπου θα καταλήξουμε.

18η ημέρα
Σιράζ – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* (Ουζμπεκιστάν), εκτός από τη Ουργκέτς όπου 3* και 5* (Περσία)
 • Hμιδιατροφή κάθε μέρα
 • Φολκλορικό πρόγραμμα την 6η μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται 
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί 
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 750€
 • Βίζα εισόδου στο Ουζμπεκιστάν 40€ και στην Περσία 50-70€ περίπου
 • Τοπικοί φόροι  

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση :
Αναχωρήσεις από  Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση το άτομο.

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή και να μην φέρει σφραγίδα εισόδου στο Ισραήλ.
Βίζα εισόδου 40€ στο Ουζμπεκιστάν και 50-70€ στην Περσία. Απαραίτητες 2 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Ενδυματολογία :
Στην Περσία οι γυναίκες οφείλουν να καλύπτουν το κεφάλι και τον λαιμό με μαντήλι και να σκεπάζουν το ντύσιμό τους με μακρύ σκούρο ρούχο. Δεν επιτρέπονται οι κοντές φούστες και τα σορτσάκια και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Τα δε παντελόνια είναι ευπρόσδεκτα για το ντύσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος