oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Ιστορικό Μεξικό – Αρχαιά Μνημεία Της Unesco

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

15

ΗΜΕΡΕΣ

Πόλη του Μεξικού- Πυραμίδες Τεοτιχουακάν - Βασιλική της Γουαδελούπης - Πουέμπλα - Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν – Μίτλα– Τεχουαντεπέκ – Σουμιδέρο- Σαν Kριστόμπαλ Δελας Kάσας - Χωριάτων Τσιάπας - Εθνικός Δρυμός ‘Aγουα Aζούλ – Παλένκε – Καμπέτσε – Ουξμάλ – Καμπάχ - Μέριντα Tσίτσεν Ίτσα - Κανκούν

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Aθήνα-Πόλη του Mεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση, με ενδιάμεσο σταθμό για μυθικούς τόπους λατρείας απίστευτης ομορφιάς και ενδιαφέροντος του Μεξικανικού Πολιτισμού. Άφιξη στην πόλη του Μεξικού.  Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα
Πόλη του Μεξικού-Περιήγηση πόλης-Ιστορικό Κέντρο-Ανθρωπολογικό Μουσείο

Στην πρωινή μας περιήγηση, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της και περιλαμβάνονται στη λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμον και τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και το ανθρωπολογικό Μουσείο.  Στο δικό σας απόγευμα περπατήστε ανέμελα στους δρόμους και ετοιμαστείτε και για άλλα σπουδαία αξιοθέατα που θα σας γνωρίσουμε αύριο το πρωί.

3η ημέρα
Πόλη του Mεξικού-Βασιλική της Γουαδελούπης-Αρχαιλογική Ζώνη-Τόποι Λατρείας της Τεοτιχουακάν

Η εκδρομή μας σήμερα, συνδυάζεται με  επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ. από την πόλη του Μεξικού. H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X. , υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους.  Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Μέσης Αμερικής, ίσως και του προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. Παρά την πτώση της, περίπου το 750, οι Aζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου.  Σήμερα προστατεύεται από την Unesco. Επιστροφή στην πόλη του Μεξικού και κρατήστε λίγη δύναμη για το βράδυ, γιατί η πόλη αυτή δεν … κοιμάται ποτέ… λένε.

4η ημέρα
Πόλη του Mεξικού-Γκουερναβάκα-Τάξκο-Πόλη του Μεξικού

«Ασημένια Πόλη – Λουλούδι του Μεξικού».  Έτσι αποκαλούν οι ντόπιοι το Τάξκο, το αποικιακό στολίδι που άφησαν πίσω τους οι Ισπανοί για να απολαύσουμε εμείς σήμερα, σε μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη εκδρομή. Πρώτα θα έρθουμε στην Γκουερναβάκα, για να φωτογραφίσουμε υπέροχα κτίρια και εξαιρετικά παλάτια, όπως αυτό του Κορτέζ και αργότερα στο Τάξκο. Η πόλη είναι απλωμένη στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου, που θυμίζει Ανδαλουσία και τα σπίτια, τα οποία προστατεύονται ως εθνικά μνημεία, είναι κάτασπρα με κόκκινα κεραμίδια και στην οποία θα έχουμε μία περιήγηση.

5η ημέρα
Μεξικό-Αποικιακή Πουέμπλα –Οαχάκα

Το πρωί θα έρθουμε οδικως στην Πουέμπλα, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Mεξικού, διάσημη για τις μνημειώδεις εκκλησίες της, χτισμένες από πέτρα αλλά και για τις σπεσιαλιτέ της “Monde Poblano”που πρέπει να δοκιμάσετε. ‘Αφιξη στην πόλη,  η οποία χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα στα σπίτια τα οποία είναι καλυμένα με πολύχρωμα πλακάκια της Talavera,  και με μεγάλη συγκέντρωση εκκλησιών που της χάρισαν το Προσωνύμιο «Η Ρώμη του Μεξικού».  Αυτα τα χρωματιστα πλακίδια χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα το ιστορικό κέντρο της. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του 16ου και 17ουαιώνα ο οποίος είναι ο δεύτερος  μεγαλύτερος στο Μεξικό, το παρεκκλήσιο CapilladelRosario, το παλιο Αρχιεπισκοπικο Ανακτορο που εχει μετατραπει σε βιβλιοθήκη  και το Πανεπιστήμιο το παλαιότερο της Χώρας. Αργότερα αναχωρούμε για την Οαχάκα, η οποία μαζί με την Πουέμπλα, περιλαμβάνονται στην λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και γενέτειρα του δικτάτορα Πορφύριο Nτίας. Παρέχει έναν τέλειο συνδυασμό  αποικιοκρατικής μεγαλοπρέπειας και Ινδιάνικης κουλτούρας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο πηγαίνετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου κτυπά η καρδιά της τοπικής ζωής και περπατήστε στην Καλέ Μασεντόνιο Αλκαλά, όπου υψώνονται οι χρωματιστές προσόψεις των παλαιών κατοικιών των Ισπανών Πατρικίων. Θα είναι μία ακόμα εμπειρία από αυτό το απίθανο ταξίδι.

6η ημέρα
Οαχάκα-Τελετουργικό κέντρο Μόντε Αλμπάν-Οαχάκα 

Tο πρωί  θα επισκευθούμε το διάσημο Mόντε Aλμπάν, από τις πρώτες πόλεις-κράτη  στο Νότιο Mεξικό, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου και κυριάρχησε στην κοιλάδα της Oαχάκα. Είναι η πλέον σημαντική πρώιμη εγκατάσταση και η κυριότερη πόλη και τελετουργικό κέντρο του κράτους  των  Zαποτέκ με 16.000 κατοίκους ήδη το 200 π.X., με εντυπωσιακά ευρήματα και πολύχρωμα μωσαϊκά αετώματα, μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, αστρονομικά παρατηρητήρια και στάδια. Επιστροφή το απόγευμα στην Οαχάκα και μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στην πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε τοπικά χειροτεχνήματα και όμορφα σουβενίρ.

7η ημέρα
Σιέρα Μάδρε-Προκολομβιανή Μίτλα-Τεχουαντεπέκ (270χλμ)

Το πρωί θα διασχίσουμε τη ραχοκοκαλιά της Σιέρα Μάδρε, περνώντας ανάμεσα από πανέμορφες περιοχές,  για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό πολιτισμό των Mίτλα στην ομώνυμη Προκολομβιανή  πόλη. Αργότερα άφιξη στην γραφική Τεχουαντεπέκ, όπου οι γυναίκες φορούν πολύχρωμες φορεσιές και μαγειρεύουν … ιγκουάνα με τον πιο νόστιμο τρόπο. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα
Τεχουαντεπέκ- Σουμιδέρο-Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας-Χωριά των Τσιάπας

Αναχώρηση για το φαράγγι του Σουμιδέρο «μεξικάνικο Grand Canyon»,  ένας υδροβιότοπος ανείπωτης μαγείας, από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης στο Μεξικό, το οποίο θα επισκεφθούμε, κάνοντας μία βόλτα με σκάφος στον ποταμό Γκριχάλβα ξεκινώντας από το Τσιάπα Ντε Γκόρζο. Συνεχίζουμε για το ορεινό Σαν Kριστόμπαλ Δε Λας Kάσας, πρωτεύουσα των Mάγια, στην περιοχή Tσιάπας  χτισμένη στα 2200 μέτρα την όμορφη και ρομαντική κωμόπολη με τα ήσυχα δρομάκια, τον περίφημο Καθεδρικό ναό, την αργόσυρτη ζωή και τα μικρά Ινδιάνικα χωριά, μερικά από τα οποία θα επισκεφθούμε. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Βγείτε στους δρόμους και περπατήστε με τους ντόπιους που φοράνε τις πολύχρωμες τοπικές ενδυμασίες.  

9η ημέρα
Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας -Εθνικός Δρυμός Άγουα Αζούλ-Παλένκε          

Το πρωί αναχώρηση για το  θαυμαστό Παλένκε, μνημείο της Unesco, περιτριγυρισμένο από ζούγκλα.  Άλλοτε μυθικό βασίλειο, μούσα του βασιλιά Πακάλ και καρδιά του μεγάλου πολιτισμού των Mάγια. Θα το πλησιάσουμε μέσω της κοιλάδας Oκόσινγκο και των 500 εντυπωσιακών καταρρακτών ‘Aγουα-Aζούλ, τους οποίους θα επισκεφθούμε. Άφιξη  στο Παλένκε. 

10η ημέρα
Παλένκε - Επίσκεψη της Αρχαιολογικής ζώνης – Καμπέτσε

Tο πρωί θα περπατησουμε στην αρχαιολογική ζώνη του Παλένκε και θα σας ξεναγήσουμε στο συγκρότημα του Σταυρού: ένα αριστούργημα αρμονίας, όπου τα πάντα συνδυάζονται με μεγαλοπρέπεια.   Ναοί, Ανάκτορα, Πυραμίδες και Πλατείες, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 600 έως το 800 μ.Χ.
Θα δούμε πολλά μνημεία αλλά θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην πυραμίδα των επιγραφών με την σαρκοφάγο του Bασιλιά Πακάλ, ιδρυτή του Παλένκε. Στις χρυσαφένιες παραλίες της χερσονήσου του Γιουκατάν θα συναντήσουμε αργότερα την πόλη κόσμημα, την Καμπέτσε, μία από τις ωραιότερες της χώρας, που δικαιολογημένα συμπεριλαμβάνεται στην λίστα της Unesco10η μέρα: Παλένκε - Επίσκεψη της Αρχαιολογικής ζώνης – Καμπέτσε                                 
Tο πρωί θα περπατησουμε στην αρχαιολογική ζώνη του Παλένκε και θα σας ξεναγήσουμε στο συγκρότημα του Σταυρού: ένα αριστούργημα αρμονίας, όπου τα πάντα συνδυάζονται με μεγαλοπρέπεια.   Ναοί, Ανάκτορα, Πυραμίδες και Πλατείες, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 600 έως το 800 μ.Χ.
Θα δούμε πολλά μνημεία αλλά θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην πυραμίδα των επιγραφών με την σαρκοφάγο του Bασιλιά Πακάλ, ιδρυτή του Παλένκε. Στις χρυσαφένιες παραλίες της χερσονήσου του Γιουκατάν θα συναντήσουμε αργότερα την πόλη κόσμημα, την Καμπέτσε, μία από τις ωραιότερες της χώρας, που δικαιολογημένα συμπεριλαμβάνεται στην λίστα της Unesco. Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό κέντρο και την καρδιά της πόλης που χτυπάει από ζωντάνια και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.. Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό κέντρο και την καρδιά της πόλης που χτυπάει από ζωντάνια και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.

11η ημέρα
Καμπέτσε-Ουξμάλ-Καμπάχ-Μερίντα                                                                        

Το πρωί θα επισκεφθούμε τις αρχαιότητες του προϊσπανικού Ουξμάλ, μνημείο της Unesco, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο συμπλέγματος από κωμοπόλεις και τη γειτονική Καμπάχ που ήκμασαν τον 8ο αιώνα. Το ανάκτορο του κυβερνήτη, οι πυραμίδες, το σπίτι της Xελώνας, ο ναός της μαντείας, είναι  μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε, πριν καταλήξουμε στη Μερίντα με τον αποικιακό της χαρακτήρα.  Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

12η ημέρα
Μερίντα-Περιήγηση Πόλης-Tσίτσεν ΄Iτσα–Κανκούν

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα, συνεχίζουμε με την περιήγηση της πόλης και αναχωρούμε στη συνέχεια για το ιστορικό Τσίτσεν Ίντσα, την ιερότερη πόλη των Μάγιας, λατρευτικό και θρησκευτικό κέντρο (5ο π.Χ. αιώνας), που προστατεύεται από την Unesco. Θα περιηγηθούμε, μεταξύ άλλων, στον Ναό Κουκαλκάν, στο Ναό των Πολεμιστών και στο γήπεδο της μπάλας και θα καταλήξουμε στο Κανκούν, εξαιρετικό τόπο διακοπών του Μεξικού.

13η ημέρα
Κανκούν

Μέρα ελεύθερη, για να χαρείτε τις ομορφιές του.  Μη ξεχνάτε ότι εδώ υπάρχει πάντα, ο θρύλος της χαμογελαστής Μεξικάνας, που ο έρωτας είναι η άσβηστη φωτιά που θα την κάνει ακατανίκητη.

14η ημέρα
Κανκούν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και  πτήση για την πόλη του Μεξικού, από όπου με ενδιάμεσο σταθμό θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.  Ολονύκτια πτήση.

15η ημέρα
Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές

ANAMENONTAI

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*, Τεχουαντεπέκ 3*
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός 
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 850 €
 • Τοπικοί Φόροι 50 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 110 € το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος