oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Στα Μονοπάτια Των Άστρων

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

14

ΗΜΕΡΕΣ

Κολκάτα - Πάρο - Tχίμπου - Πουνάκα - Κατμαντού - Λάσα - Ποτάλα

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – Πτήση

Πτήση για ένα ταξίδι που είναι μία διαρκής έκπληξη σε πολιτισμούς που αντέχουν ακόμα μετά και από την τόση απεραντοσύνη του χρόνου.   

Αφήνουμε την Ήπειρο της λιτότητας και ολονύκτια πτήση, για το εξωκόσμιο Μπουτάν και το θεοκρατικό Θιβέτ.

2η ημέρα
Κολκάτα-Περιήγηση Πόλης

Άφιξη στην απίστευτη Κολκάτα.  Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο, η ατμόσφαιρα έχει την υπογραφή του απροσδόκητου. 

Θα διαπιστώσουμε ότι τραμ, αυτοκίνητα, κάρα με άλογα, αραμπάδες με βόδια, ποδήλατα και άνθρωποι, κυκλοφορούν ανακατεμμένα.

Στην περιήγηση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία Dalhousie, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, το συγκρότημα των Συγγραφέων και το Δικαστικό Μέγαρο.

3η ημέρα
Κολκάτα-Περιήγηση Πόλης

Ελάχιστοι ταξιδιώτες έχουν έλθει στην Κολκάτα, την οποία θα περιηγηθούμε και σήμερα.  Θα δούμε τα Βικτωριανά κτίρια, το σπίτι της Μαρίας Τερέσα, το «Indian» Μουσείο, το Τέμπλο Καλιγχάτ και την πελώρια γέφυρα Howarah.

Στον ελεύθερο χρόνο σας ζείστε συγκλονιστικές εικόνες και συνειδητοποιείστε ότι 600.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια ξαπλώνοντας κατάχαμα.

4η ημέρα
Κολκάτα-Πάρο-Τχίμπου  (55 χλμ. – 1,5-2 ώρες)

Με πτήση θα έρθουμε στο άγνωστο Μπουτάν, το «Βασίλειο του Δράκου»,  σφηνωμένο στην καρδιά των Ιμαλαϊων, που η πίστη στην θρησκεία τρέχει σαν καταρράκτης.

Άφιξη στο Πάρο και διεισδύοντας στην ομόνωμη κοιλάδα, συνεχίζουμε για το Τχίμπου, πρωτεύουσα της χώρας.

Στην διαδρομή μας θα δούμε το μνημείο «Τσορτέν» του τελευταίου Βασιλιά, με θρησκευτικές παραστάσεις και τοιχογραφίες. 

Εγκατάσταση  στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα
Τχίμπου-Περιήγηση Πόλης

Στην ολοήμερη περιήγησή μας στα αξιοθέατα του Τχίμπου, στο τοπίο του οποίου δεσπόζει το «Φρούριο της ένδοξης θρησκείας»,  θα επισκεφθούμε την βασιλική «Τσορτέν», Το Ντζονγκ Τασιτσό, τα Θιβετιανής αρχιτεκτονικής νοοτροπίας Τσακάνγκ Λακάνγκ, με εξαιρετικές τοιχογραφίες και παλιές μάσκες, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπουτάν και το Μουσείο υφαντών.

6η ημέρα
Τχίμπου-Πουνάκα (75 χλμ – 3 ώρες)

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε ανατολικά του Τχίμπου, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που χρωματίζεται από πυκνόδενδρα δάση, ροδόδενδρα και αζαλέες για να έρθουμε στο Βάνγκντι όπου θα δούμε το επιβλητικό Ντζονγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συμβολή δύο ποταμών.  Έχοντας μία πανοραμική θέα από το ύψος της διάβασης Ντοτσίν Λα Πα, θα κατευθυνθούμε προς την Πουνάκα. 

Συχνά στους γύρω λόφους ανεμίζουν λευκά πανιά πάνω σε στύλους, με γραμμένα αποσπάσματα από προσευχές που τις τοποθετούν οι χωρικοί για να εξευμενίσουν  τα κακά πνεύματα και να βοηθήσουν τις ψυχές των πεθαμένων συγγενών τους στην πορεία τους μετά το θάνατο. 

Άφιξη στην παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πουνάκα και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, μεταξύ άλλων αξιοθέατων θα  επισκεφθούμε το ανακτορικό Μοναστήρι.

7η ημέρα
Πουνάκα-Πάρο (125 χλμ – 5 ώρες)

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε οδικώς για το Πάρο και στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχαία μοναστήρια, όπως το Τα Ντζόνγκ και το Ντρουγκχια Ντζόνγκ, που είναι χτισμένα στα δάση της ειδυλλιακής κοιλάδας του Πάρο.

Άφιξη στο Πάρο και αμέσως συνεχίζουμε την γνωριμία μας με τα αξιοθέατα της πόλης  Το Μοναστήρι Τακτσάανγκ «Φωλιά της Τίγρης», είναι από τα ιερότερα και παλαιότερα μοναστήρια, τόπος προσκυνήματος, απαγορευμένος στους ξένους.  

Ο μύθος αναφέρει πως ο Λάμα Ρίμποχ έφτασε στο σημείο που είναι χτισμένο το μοναστήρι, πάνω στη ράχη μιας τίγρης. 

Θα το προσεγγίσουμε και θα το φωτογραφήσουμε από παρακείμενο λόφο / παρατηρητήριο καθώς αυτό βρίσκεται κρεμασμένο στην πλαγιά ενός βραχώδους βουνού, 900 μέτρα περίπου από τη βάση του.

Στη συνέχεια θα δούμε το Ντογκ Ριμπουνγκ που δεσπόζει με τα πέντε πατώματά του, στον ορίζοντα της πόλης.

8η ημέρα
Πάρο-Κατμαντού

Με πτήση φτάνουμε σήμερα στη Κατμαντού πρωτεύουσα του απόμακρου Νεπάλ, που βρίσκεται φωλιασμένη στα πόδια των Ιμαλαϊων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με τον αρχηγός μας που δεν τελειώνουν ποτέ οι «μπαταρίες» του, θα έχουμε μία περιήγηση στην πόλη για να δούμε, μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ντάρμπαρ, γύρω από την οποία βρίσκονται τα ωραιότερα κτίρια της πόλης.

9η ημέρα
Κατμαντού-Λάσα

Στην πρωτεύουσα του αυτόνομου κρατιδίου του Θιβέτ, που χτίσθηκε σε υψόμετρο 3658 μ. στις όχθες του ποταμού  Kyichu μετάξύ 7ου-9ου αιώνα, «πετάμε» σήμερα το πρωί. 

Άφιξη στη Λάσα με το αποκλειστικό προνόμιο του Θεού, να είναι η «Στέγη του Κόσμου», η οποία εκπέμπει μυστηριακά όλη εκείνη τη σοφία που είναι ταγμένη να ζήσει η ανθρωπότητα. 

Με ζεστή καρδιά πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας.  Χρόνος στη διάθεσή σας.

10η ημέρα
Λάσα-Ανάκτορα Ποτάλα-Μονή Jokhang

Με σκέψη διαυγή και ψυχή ευαίσθητη ο αρχηγός σας σήμερα το πρωί θα σας γνωρίσει μερικά από τα πλέον θρυλικά μνημεία του πλανήτη.

Θα ξεκινήσουμε από το Κόκκινο Ανάκτορο της Ποτάλα που κτίσθηκε τον 17ο αιώνα με εντολή του Δαλάϊ Λάμα, ενώ τα άσπρα κτίρια του ανακτόρου, κατασκευάσθηκαν τον 19ο αιώνα.

Θα δούμε μερικές από τις 999 αίθουσες που απλώνονται σε 13 ορόφους και θα συνεχίσουμε για τον Ιερότερο Ναό της χώρας Τζοχάνγκ (7ος αιώνας), την παλαιότερη μονή του Θιβέτ.  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ναό αυτό, ο οποίος σήμερα ξανακατοικείται από μοναχούς.

11η ημέρα
Λάσα-Μοναστήρι Ντρεπούνγκ-Σέρα-Ναρμπουλίνγκα

Το πρωί θα έρθουμε Βόρεια της Λάσα, όπου βρίσκεται η Μονή του Ντρεπούνγκ (1416), στην οποία οι πέντε πρώτοι Δαλάϊ Λάμα διέμεναν πριν μετακινηθούν στην Ποτάλα.

Θα επισκεφθούμε τη Μονή που ήταν θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του δόγματος  Gelugpaκαι συνεχίζουμε για τους λόφους Γουότο, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι Σέρα που στην τοπική γλώσσα σημαίνει «χαλάζι» και αποτελεί το τελευταίο από τα τρία μοναστήρια των Κιτρίνων.

Επιστρέφοντας στη Λάσα θα δούμε το Πάρκο Ναρμπουλίνγκα με το ομώνυμο Παλάτι, το οποίο ήταν το Θερινό Ανάκτορο των Δαλάϊ Λάμα.

12η ημέρα
Λάσα-Κατμαντού-Πατάν-Μπανγκταόν-Πασουπατινάθ

Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ. 

Στα αξιοθέατα που ξεδιπλώθηκαν στα μάτια μας και στη ψυχή μας χρωστάμε την ευτυχία μας.  Αφήνουμε τη Λάσα και έρχόμαστε με πτήση πάλι στην Κατμαντού για να συμπληρώσουμε την γνωριμία μας μαζί της.

Άφιξη και μία ολοήμερη εκδρομή  ακολουθεί  σε άλλες ονομαστές πόλεις της κοιλάδας του Νεπάλ, όπως η εντυπωσιακή Πατάν και η μεσαιωνική Μπανγκταόν. 

Επιστρέφοντας στη Κατμαντού θα σταθούμε στη χρυσοδουλεμένη Παγόδα Πασουπατινάθ.

13η ημέρα
Κατμαντού

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την πτήση της αναχώρησης. 
Μεταφορά στο αεροδρόμιο. 
Ολονύκτια πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

14η ημέρα
Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται:  
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* / 5* στο Κατμαντού και στην Κολκάτα
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν
 • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 830 €
 • Βίζα Εισόδου στην Ινδία 55 € στο Νεπάλ  70€, στο Θιβέτ 80€ και στο Μπουτάν  40€
 • Τοπικοί Φόροι 60 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 190 € το άτομο.
 • Δεν προβλέπεται αγορά τσιγάρων στο Μπουτάν.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
 • Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία περίπου 55€, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html   
 • Απαραίτητο σκαναρισμένο διαβατήριο και σκαναρισμένη φωτογραφία διαβατηρίου
 • Βίζα εισόδου στο Θιβέτ περίπου 80 €
 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ περίπου 70 €
 • Βίζα εισόδου στο Μπουτάν περίπου 40 €
 • Οι Βίζες εκδίδονται επί τόπου και απαιτούνται 8 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο.
 • Εγγραφές τουλάχιστον 25 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
 • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος