oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Πανόραμα Βαλτικής

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

7

ΗΜΕΡΕΣ

Ρίγα, Ταλλίν, Βίλνιους

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – Ρίγα - Γιούρμαλα

Αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα. Άφιξη και μεταφορά στην κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα. Απολαμβάνουμε ένα πολύ καλό πρωινό πριν κάνουμε τον περίπατό μας στην τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής που αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακά αρχοντικά και μοντέρνες, εποχής βίλες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική. Ο  πεζόδρομος διασχίζει το ιστορικό κέντρο με πολλά μικρά καταστήματα. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και απολαύστε την ησυχία και γιατί όχι μια βουτιά.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Ρίγα, εγκατάσταση και ξεκούραση. Δείπνο.

2η ημέρα
Ρίγα.

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για τη ξενάγηση της Ρίγας. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τις όχθες του ποταμού Νταούγκαβα που διασχίζει την πόλη, τον Καθεδρικό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Στο ελεύθερο απόγευμα  σας, περιπλανηθείτε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ψωνίστε αντίκες στα άφθονα παλαιοπωλεία και απολαύστε το καφέ σας στα πολυσύχναστα καφέ με το κέντρο-ευρωπαϊκό χαρακτήρα ή δοκιμάστε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες σε κάποιο από τα εστιατόρια. Γεύμα.

3η ημέρα
Ρίγα - Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε – Σιγκούλντα – Πάρνου - Ταλλίν

Πρωινό και μετάβαση στο Ταλλίν με πρώτο σταθμό το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα. θα επισκεφτούμε την καταπράσινη Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει σε ένα υπέροχο κήπο. Ενδιάμεση στάση στην πόλη Πάρνου, μια πόλη 700ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Αυτή η «πράσινη» πόλη, των 52.000 κατοίκων,  διαθέτει 18 πάρκα και 35χλμ καταπράσινων λεωφόρων. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο, μικρή βόλτα και  θα φτάσουμε στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Εσθονίας, το ρομαντικό Ταλλίν(320 χλμ.).

Το απόγευμα είναι στην διάθεσή σας για ένα περίπατο στο στενά σοκάκια της παλιά πόλης.

4η ημέρα
Ταλλίν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι. Θα ξεναγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Γεύμα μετά την ξενάγηση σε τοπικό εστιατόριο.

Το απόγευμα σας είναι ελεύθερο. Ξαποστάστε σε ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά καφέ και κάντε τα ψώνια σας στα μικρά καταστήματα όπου  θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και  ξυλόγλυπτα. Δείπνο. 

5η ημέρα
Ταλλίν – Βίλνιους - Κάουνας - Τρακάι

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λιθουανία.

Άφιξη και αμέσως μετά θα γνωρίσουμε το Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται το  η εκκλησία της Αγία Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος” αλλά και ο γοτθικόs Καθεδρικός Ναός του 1408.

Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη της περιοχής των λιμνών στο Τρακάι, το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο, κατοικία των Μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Μεγάλο Δούκα Γκεντιμίνας. στάση στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού. Η ονομασία της λίμνης Γκάλβε (Κεφαλή) οφείλεται στον δούκα Βιτάουτας και συνδέεται με γεγονότα και παραδόσεις του μεσαίωνα

Μεταφορά στο ξενοδοχείο του Βίλνιους, δείπνο.  

6η ημέρα
Βίλνιους

Πρωινό και η ξενάγησή μας στην πόλη ξεκινά με την επίσκεψη του Καθεδρικού Ναού με τους μοναδικούς θησαυρούς, την εκκλησία της Αγίας Άννας, εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, την πύλη Ντάουν που αποτελούσε μέρος των παλαιών τειχών της πόλης όπου τον 17ο αιώνα χτίστηκε από Καρμελίτες μοναχούς παρεκκλήσιο για να στεγάσει τις θαυματουργές εικόνες. Συνεχίζουμε με το πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1579. Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε ακόμα την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Μουσείο της Κα-Γκε-Μπε και τη Βουλή.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και απόγευμα ελεύθερο.   

7η ημέρα
Βίλνιους – Ρίγα – Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο, και το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρίγα. Στάση  στο ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Άφιξη στην Ρίγα, δείπνο  σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας  

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
08/074*790€1040€
22/074*790€1040€
29/074*790€1040€
05/084*790€1040€
12/084*790€1040€
19/084*790€1040€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με AIR BALTIC
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* κεντρικά
 • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά  (ημιδιατροφή)
 • Πρωινό την 1η μέρα μετά την άφιξη
 • Γεύμα την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση.
 • Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε και στον λόφο των Σταυρών
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 280 €  
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, πάρκα και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά, κ.λ.π.
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€
 • Ότι αναγράφεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο ή δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις :
 • Τα προγράμματα πραγματοποιείται ως ομαδικό με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12 ετών) στο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη .  Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ και ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.  

Ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία :
Riga:    Radi Un Draugi Hotel 4* η παρόμοιο
Tallinn: PK Ilamrine Hotel 4* η παρόμοιο
Vilnius: Artis Hotel 4* η παρόμοιο

Ενδεικτικές Πτήσεις με Air Baltic :
Αθήνα - Ρίγα                  03.15 – 06.35       
Ταλλίν - Βίλνιους             08.55 – 10.15
Ρίγα - Αθήνα                  23.20 – 02.40

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος