oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

Ισλανδία - Aurora Borealis

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

7

ΗΜΕΡΕΣ

Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες
7 Ημέρες
1.670€
Αναχώρηση στις 11 & 25/11

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Ρέικιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Έρικσον), την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσείο Perlan στο Οσκγιούχλιο. Στην ουσία είναι η μετασκευή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα, πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού! Στο υπέροχο εστιατόριο που διαθέτει θα απολαύσουμε το πρώτο μας δείπνο με θέα την φωτισμένη πρωτεύουσα!

2η ημέρα
Ρέικιαβικ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξδιωτική εμπειρία στον παγετώνα Langjokull. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Ντυμένοι με ειδικές στολές, θα ανέβουμε στις πλαγιές του παγετώνα με ειδικά οχήματα snowmobile. Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομορφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέικιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε λίγο πριν το βραδυνό φαγητό. Αν πάλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης.

3η ημέρα
Ρέικιαβικ - Βικ

Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές. Πρώτη μας στάση το μουσείο της Λάβας όπου θα μάθουμε τα πάντα για την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull που το 2010 εκτίναξε λάβα και ηφαιστειακή σκόνη που σκέπασε τον ουρανό της Ευρώπης και καθήλωσε όλη την αεροπορική βιομηχανία για αρκετές μέρες με τεράστιο οικονομικό φυσικά κόστος. Σε ειδική αίθουσα προβολής θα απολαύσουμε ένα κατατοπιστικότατο φιλμ, θα μάθουμε για τα ηφαίστεια και την ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η παρακολούθησή τους και θα δούμε πετρώματα σπάνια από τις διάφορες εκρήξεις. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφότερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και την προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά Paffins. Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ θα «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

4η ημέρα
Βικ (Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ – Λιμνοθάλασσα Γιοκούλσαρλον – Diamond Beach)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με την Diamond Beach, όπου εκατομμύρια μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια πάγου καταλήγουν στις ακτές και μοιάζουν με μικρά διαμαντάκια λίγο πριν λιώσουν κι ενωθούν με τα άγρια νερά του ωκεανού. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βικ.

5η ημέρα
Βικ – Εθνικό Πάρκο Θίνκβελιρ, καταρράκτης Γκούλφος, θερμές πηγές Γκέισιρ - Ρέυκιαβικ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισιρ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισιρ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδιασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέικιαβικ.

6η ημέρα
Ρέικιαβικ (Γαλάζια Λίμνη) – Φρανκφούρτη

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: Η φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Φρανκφούρτη.

7η ημέρα
Φρανκφούρτη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό στην διάθεσή μας για περιπατητική περίηγηση στο κέντρο της πόλης και βόλτα στην εμπορική της αγορά που πιθανότητα θα έχει φορέσει τα γιορτινά της για τις μέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών. Μεταφορά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις

11/11 & 25/11

1η μέρα: Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07.00 και άφιξη στη Φρανκφούρτη στις 09.05. Αναχώρηση από την Φρανκφούρτη στις 11.10 και άφιξη στο Ρέικιαβικ στις 14.00.
6η μέρα: Αναχώρηση από το Ρέικιαβικ στις 14.55. Άφιξη στη Φρανκφούρτη στις 19.30.
7η μέρα: Αναχώρηση από την Φρανκφούρτη στις 16.50. Άφιξη στην Αθήνα στις 20.35.

Τιμές

Για αναχώρηση στις 11 & 25/11:
 • 1.670€ για δίκλινο δωμάτιο
 • +400€ για μονόκλινο δωμάτιο
 • 470€ φόροι εισόδου
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη! Ρωτήστε μας για τις τιμές!

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & πέντε (5) γκουρμέ δείπνα τριών πιάτων. Ένα εκ των οποίων στο εστιατόριο του Μουσείου Perlan στο Ρέικιαβικ με πανοραμική θέα στην πόλη.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο (ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!)
 • Snowmobile & επίσκεψη στα Caves Langjokull
 • Εισόδους και ξεναγήσεις σε 2 μουσεία
 • Είσοδο στο BLUE LAGOON
 • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

Ξενοδοχεία

Grand Hotel Reykjavik 4*
Διαμονή σε 4* ξενοδοχείο στη Φρανκφούρτη

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.