oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Βόρεια Χιλή - Αλμυρή Ατακάμα - Νησί του Πάσχα

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

13

ΗΜΕΡΕΣ

Σαντιάγκο της Χιλής- Αλμυρή Λίμνη - Ατακάμα - Σαν Πέδρο Δε Ατακάμα-Κοιλάδα της Σελήνης - Θερμοπίδακες Τατιο - Πούντα Αρένας - Πουέρτο Νατάλες - Νησί του Πάσχα

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Χιλή, μία χώρα με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις στον κόσμο και ένα παράδειγμα «τρελής γεωγραφίας».

Ολονύκτια πτήση

2η ημέρα
Σαντιάγκο της Χιλής

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Χιλής και αμέσως θα εντυπωσιαστούμε από τον λόφο Σαν Κριστομπάλ που δεσπόζει της πόλης με το άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή του. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα
Σαντιάγκο της Χιλής - Περιήγηση πόλης- Βαλπαραίσο - Βίνια Ντελ Μαρ

Η πρωινή μας περιήγηση στην πόλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το προεδρικό ανάκτορο, το μουσείο καλών τεχνών, τον λόφο Σαν Κριστομπάλ και την κεντρική αρτηρία Αλαμάντε.

Αργότερα συνεχίζουμε για το Βαλπαραίσο, το πιο μεγάλο λιμάνι της Χιλής με το ιστορικό κέντρο κτισμένο σε λοφίσκους και την Βίνια Ντελ Μάρ, γνωστή λουτρόπολη της χώρας.

4η ημέρα
Σαντιάγκο της Χιλής – Καλάμα – Σαν Πέδρο δε Ατακάμα (95χλμ)

Πτήση για την συγκλονιστική Βόρεια Χιλή. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Καλαμά και μεταφορά στην πλινθόκτιστη όαση του Σαν Πέδρο δε Ατακάμα, κτισμένο στην βόρεια όχθη της Salar de Atacama.

Άφιξη σ΄ένα τοπίο εκπληκτικό με την έρημο να απλώνεται μπροστά από χιονισμένα βουνά.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια εκδρομή 4 ωρών στην κοιλάδα της Σελήνης που στο ηλιοβασίλεμα μοιάζει να ανήκει σε άλλον πλανήτη.

Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα de Martes (κοιλάδα της Τρίτης) γνωστή ως την νεκρή κοιλάδα, και αργότερα θα έρθουμε στον ενδιαφέροντα γεωλογικό σχηματισμό δίπλα στα παλιά αλατωρυχεία.

Αποτυπώνοντας στους φακούς μας την πιο καλλιτεχνική εμφάνιση της γης, θα επιστρέψουμε στον Σαν Πέδρο δε Ατακάμα.

Στολίδι της πόλης είναι το αρχαιολογικό μουσείο Padre Gustavo Le Paige στο οποίο φιλοξενείται μια συλλογή από χειροτεχνίες των πρώτων πολιτισμών των Ινδιάνων και μούμιες που χρονολογούνται αιώνες πριν.

5η ημέρα
Σαν Πέδρο δε Ατακάμα – Salar de Atacama- Αλτιπλάνο των Λιμνοθαλασσών

Η έρημος της Ατακάμα θεωρείται η πιο «ξηρή» στον πλανήτη.

Σήμερα με μία εκδρομή οκτώ ωρών περίπου θα σας αποκαλύψουμε ολα τα μυστικά της.

Αναχώρηση και συνεχίζουμε νοτιοανατολικά για 200 χλμ περίπου για να επισκεφθούμε τα ορεινά χωριά Toconao και Socaire, την κοιλάδα Jeri και την λιμνοθάλασσα «Chaxa» κατοικία γραφικών ροδόχρομων φλαμίνγκος.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται για το Αλτιπλάνο των λιμνοθαλασσών στα 4500 μέτρα, 18χλμ νότια του Socaire. Το σημείο εδώ είναι ένας από τους επτά τομείς που συνθέτουν το προστατευόμενο βιότοπο Los Flamencos National Reserve .

Αργότερα επιστροφή στο Σαν Πέδρο δε Ατακαμα.

(Η εκδρομή εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα και δεν συνιστάται σε ταξιδιώτες με αναπνευστικά προβλήματα.)

6η ημέρα
Σαν Πέδρο δε Ατακάμα – Κοιλάδα του Φεγγαριού

Το πρωί αναχώρηση για μια εκδρομή 4 ωρών στην κοιλάδα της Σελήνης που στο ηλιοβασίλεμα μοιάζει να ανήκει σε άλλον πλανήτη.

Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα deMartes (κοιλάδα της Τρίτης) γνωστή ως την νεκρή κοιλάδα, και αργότερα θα έρθουμε στον ενδιαφέροντα γεωλογικό σχηματισμό δίπλα στα παλιά αλατωρυχεία.

Αποτυπώνοντας στους φακούς μας την πιο καλλιτεχνική εμφάνιση της γης, θα επιστρέψουμε στον Σαν Πέδρο δε Ατακάμα.

7η ημέρα
Σαν Πέδρο δε Ατακάμα – Θερμοπίδακες Τατιο (200χλμ) – Σαντιάγκο της Χιλής

Σήμερα θα αναχωρήσουμε στις 04:00 μέσω του ηφαιστείου Licancabur (5916μ) για να φτάσουμε έγκαιρα στα γκέιζερ του Τάτιο καθώς νωρίς το πρωί φτάνουν στο μέγιστο σημείο της δραστηριότητάς τους.

Δεκάδες πίδακες νερού αναβλύζουν σχεδόν ταυτόχρονα δημιουργώντας ενα γοητευτικό θέαμα μέσα στο πολικό κλίμα της περιοχής.

Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καλαμά όπου η πτήση μας για το Σαντιάγκο της Χιλής. Άφιξη και τακτοπoίηση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα
Σαντιάγκο της Χιλής – Νησί του Πάσχα

Το πρωί οι άνεμοι του καλού ταξιδιού θα μας οδηγήσουν στο Νησί του Πάσχα, ένα νησί που θα μονοπωλήσει τα φλας του ενθουσιασμού σας.

Άφιξη στο απόμακρο Νησί του Πάσχα (Ράπα Νούι στα Πολυνησιακά), στα ανατολικά του Ειρηνικού Ωκεανού, στο οποίο υψώνονται 800-1.000 μονολιθικές κεφαλές, οι περισσότερες των οποίων είναι κατασκευασμένες από μαλακό ηφαιστειακό Τόφο, με μέσο ύψος από 4 έως 20 μέτρα το κάθε ένα.

Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

9η ημέρα
Νησί του Πάσχα – Περιήγηση  

Οι μεγάλες εμπειρίες μας από το νησί που οι ντόπιοι ονομάζουν «Άκρη της Γης», αρχίζουν σήμερα καθώς κατευθυνόμαστε στο ηφαίστειο Ράνο Ραράκου όπου θα δούμε κολοσσιαία αγάλματα «Μοάι», τα οποία λαξεύτηκαν στο λατομείο του ηφαιστείου και σύρθηκαν μέχρι το αντίστοιχο «άχου» τους (ιερό βάθρο).

Αργότερα συνεχίζουμε για τα ιερά βάθρα Τονγκαρίκι και διασχίζοντας την όμορφη ακτή Ανακένα, την μοναδική λευκή αμμουδιά του νησιού, θα επισκεφθούμε τα ιερά βάθρα Νανάου και Χούκι.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

10η ημέρα
Νησί του Πάσχα – Περιήγηση  

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Άχου Βινάπου το παλιό κέντρο ιερών τελετών με το δίδυμο συγκρότημα ναών το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με τα μνημεία των Ίνκας. Συνεχίζουμε για τον παλιό οικισμό Ορόνγκο με τα αναστηλωμένα σπίτια και τις βραχογραφίες απ’ όπου θα απολαύσουμε και την εντυπωσιακή θέα των μικρότερων νησιών Μότου Νούι και Μότου Ίτι.

Αργότερα θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην σπηλιά Άνα τε Πάκου και του αρχαιολογικού χώρου Άχου Ακίβι, το βάθρο των γεννητόρων θεών, ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του νησιού, το οποίο χρησίμευε για την λατρεία των προγόνων που προστάτευαν την κοινότητα.

Στο Ταχάι θα φωτογραφήσουμε τα γιγάντια αγάλματα τα οποία ζυγίζουν δεκάδες τόνους και ανάγονται στο 690 μ.Χ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

11η ημέρα
Νησί του Πάσχα – Σαντιάγκο της Χιλής 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο.

Υπερκαλύψαμε την υπερτροφική φαντασία μας, και αφήνουμε το Νησί του Πάσχα, όπου μετά από την εγκατάλειψη της κατασκευής αγαλμάτων αναπτύχθηκε η λατρεία του πτηνανθρώπου για να επιστρέψουμε στο Σαντιάγκο της Χιλής.

12η ημέρα
Σαντιάγκο της Χιλής – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Ολονύκτια πτήση.

13η ημέρα
Αθήνα.

Άφιξη στην Αθήνα

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με  ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* 
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για  όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από τηνΕλλάδα
 • Ταξιδιωτικήθήκημεενημερωτικάέντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 •  Φόροι Αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά 
 • Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη
 • Τοπικοί Φόροι 120€ 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση :
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
•             Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
•             Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
•             Το νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.