oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Εξωτική Ινδονησία – Παπούα

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

25

ΗΜΕΡΕΣ

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΜΑΛΑΙΣΙΑ - ΣΟΥΜΑΤΡΑ - ΙΑΒΑ - ΚΕΛΕΒΗ - ΜΠΑΛΙ - ΠΑΠΟΥΑ - ΙΡΙΑΝ ΤΖΑΓΙΑ
Κουάλα Λουμπούρ - Μεντάν - Λιμνη Τόμπα - Νησί Σαμοζίρ - Σιπιρόκ - Μπουκιτίνγκι - Πατάνγκ - Τζακάρτα - Γιογκυακάρτα - Μπορομποντούρ - Πραμπανάν - Σόλο - Ουζούνγκ Πατάνγκ - Ραντεπάο - Τάνα Τοράτζα - Μπαλί -  Τσελούκ Ουμπούντ - Κινταμάνι -Παπούα - Ιριαν Τζάγια - Φυλές Ντάνι

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Πτήση

Συνάντηση στο αεροδόμιο και  αναχώρηση  για την εξωτική Μαλαισία με ενδιάμεσο σταθμό. Ολονύκτια πτήση

2η ημέρα
Κουάλα Λουμπούρ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, την Κουάλα Λαμπούρ.

Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα
Κουάλα Λουμπούρ - Περιήγηση πόλης                                                                                                                          

Στην πρωινή μας περιήγηση στην πόλη θα σας γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, το στάδιο Μερτέκα, το Εθνικό Μουσείο, τη Κινέζικη συνοικία, το Προεδρικό μέγαρο και το Μαυριτανικό Κυβερνητικό κτίριο.
Tο απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

Κουάλα Λουμπούρ

4η ημέρα
Kουάλα Λουμπούρ-Mεντάν-Λίμνη Τόμπα-Παραπάτ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σουμάτρα.

Άφιξη στο Μεντάν  και ακολουθεί περιήγηση στο μεγάλο Τζαμί, στο παλάτι του Σουλτάνου και στην περιοχή Polonia.

Στην συνέχεια ακολουθώντας τον Τrans Soumatra Highway συνεχίζουμε για το Παραπάτ και την λίμνη Τόμπα, που βρίσκεται  μέσα σε ένα ηφαιστειακό κρατήρα.  

5η ημέρα
Λίμνη Tόμπα-Nησί Σαμοζίρ-Σιμανίτο-Tομόκ-Φυλή Mπατάκ-Παραπάτ

Mε πλοιάριο το πρωί θα έρθουμε νησί Σαμοζίρ, στο κέντρο της λίμνης, όπου θα επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Σιμανίτο, με το υπαίθριο μουσείο και τα παράξενα σπιτάκια από μπαμπού. 

Συνεχίζουμε για το χωριό Tομόκ, όπου θα δούμε τις γυναίκες της φυλής Mπατάκ και τα κερατόσχημα  σπίτια τους.
Η περιοχή είναι πατρίδα διαφόρων φυλών Μπατάκ. Θα τους γνωρίσουμε, θα τους φωτογραφησουμε και θα κάνουμε συμφέρουσες αγορές.

6η ημέρα
Παραπάτ-Πατάνγκ Σιντεμπουάν (Σιπιρόκ)

OTransSumatraHighway ακολουθεί την σχεδόν ατέλειωτη σειρά ηφαιστειακών κώνων που διασχίζει την Ινδονησία με νοτιανατολική κατεύθυνση.

Εδώ θα δούμε περιοχές όπου οι κάτοικοι ενταφιάζουν τους νεκρούς τους σε υψώματα αυλές και οριζώνες.

Στάση στα χωριά Μπαλίγκε, Ταρατούγκ και  σε μικρούς βοτανικούς κήπους και συνεχίζουμε για το Πατάνγκ Σιντεμπουάν (Σιπιρόκ).

7η ημέρα
Σιπιρόκ-Μπουκιτίνγκι

Συνεχίζοντας για το Μπουκιτίνγκι, θα έχουμε μία στάση στο χωριό Usortolang  για να δούμε τα ερείπια των σπιτιών της φυλής  Μπατάκ και στο Χωριό Purba, κέντρο  μεγάλης  Ισλαμικής σχολής μελέτης του Κορανίου.   
Θα συνεχίσουμε με το καταφύγιο Rimba Panti  με την θερμή ιωδιούχα αναβλύζουσα  πηγή και το χωριό Βonjol, το οποίο διατρέχεται από την γραμμή  του Ισημερινού.
Αργότερα θα έρθουμε στο Μπουκιτίνγκι πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής Μινάνγκ.

8η ημέρα
Μπουκιτίνγκι-Πατάνγκ  

Στο Μπουκιτίνγκι, πρωτεύουσα της μητριαρχικής φυλής των Μινανγκαμπάου θα ξεναγηθούμε το πρωί για να δούμε  τα απομεινάρια  του Οχυρού, τον πύργο του Ρολογιού, την γραφική κεντρική αγορά  και το  ζωολογικό  κήπο με το μουσείο.
Συνεχίζουμε  με τα ερείπια του Ολλανδικού αποικιακού κυβερνείου, το Sianok Canyon, τα χωριά Pariangan, Dusun Union και το ανάκτορο Μπαλάι Τζανγκό.
Οδηγώντας με θέα τον κάτω κρατήρα του Ηφαιστείου, θα συναντήσουμε το χωριό Balibing για να καταλήξουμε στη λίμνη Singkarak τις ομορφιές της οποίας θα φωτογραφήσουμε.
Στο Πατάνγκ θα καταλήξουμε αργότερα περνώντας από πυκνά δάση, βαθιά φαράγγια  και aπολαμβάνοντας τη θέα της κοιλάδας Αnai

9η ημέρα
Πατάνγκ - Τζακάρτα

Μεταφορά στο αεροδόμιο και  πτήση  για την Τζακάρτα, την μεγαλύτερη μητρόπολη της χώρας η οποία βρίσκεται κτισμένη στην Ιάβα, στο σημαντικότερο  από τα  17.508 νησιά του αρχιπελάγους.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

10η ημέρα
Τζακάρτα-Περιήγηση Πόλης

Στην πρωινή μας περιήγηση, το παλιό τμήμα της Τζακάρτας μας δίνει ακόμη και σήμερα μια αίσθηση αποικιακής ατμόσφαιρας με τα ιστορικά της  μέγαρα.

Το  Ιστορικό  τμήμα  διατρέχεται  απο τον Κali Besar στις όχθες του οποίου είναι συγκεντρωμένα εμπορικά γραφεία και αποθήκες που ανάγονται στην περίοδο  της Ολλανδικής Κυριαρχίας . Η πλατεία Μερντέκα είναι εντυπωσιακή και το τζαμί Ιστικλάλ το μεγαλύτερο της Ινδονησίας.

Στο λιμάνι η Σούντα Κελεπά διατηρεί ορισμένα απομεινάρια της Ολανδικής Μπατάβιας και το Εθνικό μουσείο στο οποίο φυλάσεται και το περίφημο κρανίο του ανθρώπου της Ιάβας είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της πρωινής μας γνωριμίας με την μεγαλούπολη

11η ημέρα
Τζακάρτα- Γιογκυακάρτα- Mπορομπουντούρ

Με σύντομη πτήση θα έρθουμε στην μυστηριακή Γιογκυακάρτα, το  κυριότερο κέντρο ενός  Σουλτανάτου όπου το συγκρότημα του Παλατιού του Σουλτάνου μοιάζει με μια μικρή πόλη μέσα στην Πόλη.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Αργότερα συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Prago όπου βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής βουδιστικός ναός Mπορομπουντούρ που «κτίσθηκε από τους αγγέλους» σε μια μόνο νύχτα του έτους 800, όπως λέει η παράδοση. Tο Mπορομπουντούρ το οποίο σχηματικά αποδίδει την κεντρική ιδέα του Bουδισμού και το όνομά του σημαίνει «ο ναός με τους αναρίθμητους βούδες»,  θεωρείται το μεγαλύτερο βουδιστικό μνημείο  και το ιερότερο στον πλανήτη. Eίναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορούν να εκπλήξουν το σύγχρονο άνθρωπο. Σε μια παρακείμενη μικρή στούπα, υπάρχουν εβδομηνταδύο έγκλειστοι βούδες, που κοσμούν τα τρία τελευταία πατώματα. Tο άγγιγμα τους λένε ότι φέρνει τύχη. Δοκιμάστε και εσείς. Επιστροφή στη Γιογκυακάρτα

12η ημέρα
Γιογκυακάρτα-Σόλο-Πραμπανάν

Νωρίς το πρωι θα αναχωρήσουμε  για  την ενδιαφέρουσα  πόλη του Σόλο επίσημα  αποκαλούμενη Σουρακάρτα, πασίγνωστη για τις ανεκτίμητες συλλογές από αντίκες. 
Εδώ θα επισκεφθούμε τα δυο υπέροχα παλάτια Mangkunegaram και το Kasunan.
Στην επιστροφή  μας θα σας γνωρίσουμε το ινδουιστικό σύμπλεγμα ναών  Prambanan, τον σημαντικότερο χώρο λατρείας για τους ινδουιστές της Ιάβας, το κέντρο του οποίου είναι αφιερωμένο στον  Θεό Σίβα Cendi.

13η ημέρα
Γιογκυακάρτα-Oυζούνγκ Πατάνγκ-Tοράζα (Κελέβη)

Πτήση για τη Κελέβη.

Άφιξη στο Oυζούνγκ  Πατάνγκ (Mακάσσαρ)  και αναχώρηση οδικώς για το Pαντεπάο, τη Tάνα Tοράγια που κατοικείται απο τους ιθαγενείς Tοράγια.

Στάσεις καθ’οδόν για να φωτογραφίσουμε  συναρπαστικά τοπία που αιχμαλωτίζουν τα μάτια και το μυαλό.

‘Aφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

14η ημέρα
Γιογκυακάρτα-Oυζούνγκ Πατάνγκ-Tοράζα (Κελέβη)

Πτήση για τη Κελέβη.

Άφιξη στο Oυζούνγκ  Πατάνγκ (Mακάσσαρ)  και αναχώρηση οδικώς για το Pαντεπάο, τη Tάνα Tοράγια που κατοικείται απο τους ιθαγενείς Tοράγια.

Στάσεις καθ’οδόν για να φωτογραφίσουμε  συναρπαστικά τοπία που αιχμαλωτίζουν τα μάτια και το μυαλό.

‘Aφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

15η ημέρα
Pαντεπάο-Tάνα Tοράζα

Σήμερα θα έχουμε μια ολοήμερη περιήγηση στα χωριά των Tοράγια, με τις γραφικές γέφυρες, τα ξύλινα σπίτια Tόνγκοναν με την βοϊδοκεφαλή στην οροφή τους, τις παραδόσεις και τα παράξενα έθιμά τους.

Θα επισκεφθούμε τα μέρη ταφής των νεκρών των Tοράζα που τους τοποθετούν μέσα σε κάθετους βράχους και στο άνοιγμα των τάφων φτιάχνουν τα Tάου Tάου, ξύλινα ομοιώματα ολόκληρων οικογενειών, βαμένα και ντυμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με τους νεκρούς.

16η ημέρα
Tάνα Tοράγια-Oυζούνγκ Πατάνγκ

Aναχώρηση για το Oυζούνγκ Πατάνγκ (Mακάσσαρ), την πρωτεύουσα του νησιού με ενδιάμεσες στάσεις για αγορές μπαχαρικών και  σουβενίρ.

Άφιξη στο Mακάσσαρ. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο

17η ημέρα
Oυζούνγκ Πατάνγκ-Μπαλί

Πτήση για το Mπαλί. ‘Aφιξη στο νησί του παραδείσου, και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

18η ημέρα
Μπαλί – Χοροί Μπαρόνγκ - Τσελούκ – Ουμπούντ – Κινταμάνι

Ολοήμερη είναι η εκδρομή μας στα τρία ομορφότερα χωριά του Μπαλί, το Τσελούκ, το Μας και το Ουμπούντ.  Στην εκδρομή μας θα απολαύσουμε τοπικούς χορούς «Μπαρόνγκ» που συναρπάζουν, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα των χωριών και θα συνεχίσουμε για το ηφαίστειο Κινταμάνι, όπου θα έχουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο.  

19η ημέρα
Μπαλί – Τζαγιαπούρα (Παπούα)

Σήμερα νωρίς το πρωϊ πετάμε για την ανατολική Ινδονησία εκεί που οι μελανησιακοί λαοί του Ειρηνικού ανακατεύονται με τους λαούς της Ασίας.
Άφιξη το πρωί, (τοπική ώρα) στη Τζαγιαπούρα την πρωτεύουσα της Ίριαν Τζάγια ή Δυτικής Παπούα χτισμένη στις παρυφές λόφου με θέα στη θάλασσα.
Το απόγευμα θα προσσεγίσουμε την πόλη απολαμβάνοντας πρώτα τη θέα από το ύψωμα του κινέζικου ναού πρός το χωριό Εγκρος που βρίσκεται χτισμένο πάνω σε πασάλους καταμεσίς στη λιμνοθάλασσα.
Στη συνέχεια θα επιθεωρήσουμε τα καταστήματα με τα χειροτεχνήματα από την περιοχή του Ασματ και τους παραδοσιακούς οικισμους στην δυτική πλευρά της πόλης.

20η ημέρα
Τζαγιαπούρα-Ουαμένα

Με σύντομη πτήση πάνω απ’ τις αδιαπέραστες ζούγκλες της Νέας Γουινέας θα έρθουμε στα οροπέδια της κοιλάδας Μπαλιέμ.
Εδώ ζουν οι Ντάνι που άλλοι πιο μοντέρνοι και άλλοι πιο παραδοσιακοί ανακατεύονται με το πλήθος της αγοράς συνεχίζοντας τις καθημερινές ασχολίες τους. Οι Ντάνι «ντύνονται» μ’ έναν άκρως σκανδαλιστικό τρόπο καθώς κυκλοφορούν ολόγυμνοι τοποθετώντας μπροστά από τα γεννητικά τους όργανα μια μακρόστενη σουβλερή κίτρινη κολοκύθα, το χορίμ, που είναι ταυτόχρονα ρούχο και …πορτοφόλι.
Μάλιστα μεριμνούν με πολύ φροντίδα η δική τους «φορεσιά» να μην είναι όμοια με κανενός άλλου.
Μετά την πρώτη μελέτη της εγχώριας «μόδας» θα επισκεφθούμε κάποιο από τα χωριά για μια πρώτη ιδέα του τρόπου ζωής αυτών των ανθρώπων. Εδώ θα διαπίστωσουμε πως η ιεραρχία στην οικογένεια τηρείται με ευλάβια.
Επικεφαλής βρίσκεται ο άνδρας, κατόπιν έρχονται τα γουρούνια, ακολουθούν οι γυναίκες και τέλος τα παιδιά.
Οι γυναίκες μάλιστα ανώ των 12 ετών έχουν το προνόμιο αφού τοποθετήσουν στο σώμα τους κίτρινη αργίλο να κόβουν μια.. φάλαγγα από τα δάκτυλα τους κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος κοντινός συγγενής από την οικογένειά τους.
Έτσι το πένθος είναι ορατό για την μικρή κοινώνία αλλά και διαχρονικό.

21η ημέρα
Ουαμένα – Φύλη Ντάνι

Η εξερεύνηση της κοιλάδας συνεχίζεται και σήμερα με επίσκεψη στα χωριά των Ντάνι όπου θα δούμε τη μούμια του φυλάρχου της περιοχής που έχει ηλικία 300 ετών. Θα παρακολουθήσουμε αναπαράσταση μάχης, -κάτι που πολύ συχνά είναι ακόμη πραγματικότητα όταν φεύγουν οι επισκέπτες- και θα περάσουμε κάμποσες ώρες σ’ ένα από τα χωριά παρακολουθώντας ένα τρόπο μαγείρεματος σε πυρακτωμένες πέτρες.
Θα τραβήξουμε καταπληκτικές φωτογραφίες και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

22η ημέρα
Ουαμένα-Τζαγιαπούρα

Σήμερα επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Τζαγιαπούρα και το ίδιο απόγευμα θα καταπλεύσουμε στα χωριά της λίμνης Σεντάνι όπου οι ψαράδες μας επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη.
Εκθέτουν έργα με μελανησιακά μοτίβα ύψιστης τέχνης που θα τα ζήλευαν διάσημα μουσεία μοντέρνας τέχνης.

Μην βιαστείτε να τα αγοράσετε και μην προσφέρετε υψηλές τιμές από την αρχή!

23η ημέρα
Τζαγιαπούρα- Μπαλί  

Μεταφορά στο αεροδρομίο και πτήση για το Μπαλί.  
Άφιξη το απόγευμα σ’αυτή τη «σταγόνα ινδουισμού», στη απέραντη ισλαμική θάλασσα της Ινδονησίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Αναχωρήσεις

 

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Α΄κατηγορίας
 • Πρωινό κάθε μέρα
 • Πλήρη διατροφή στη Σουμάτρα, στην Κελέβη και στην Παπούα.
 • Ένα γέυμα στο Μπαλί
 • 4 γεύματα στην Ιάβα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 699 €
 • Βίζα εισόδου 10-25$
 • Τοπικοί φόροι 80€

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση:
Αναχωρήσεις με SQ από Θεσσαλονίκη  μέσω Αθηνών ή Ευρώπης
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι  δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση το άτομο.

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στη περιοχή.
Βιζα εισόδου (10-25$) η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου

Yγειονομικές προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι  πόσιμο

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος