oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Πανόραμα Σρι Λάνκα - Μαλδίβες

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

10

ΗΜΕΡΕΣ

Πιναουέλα - Ορφανοτροφείο Ελεφάντων - Σιγκιρίγια - Μιννερίγια - Jeep Safari - Πολονάρουα - Μάταλε - Φυτείες Τσαγιού - Κάντυ Κολόμπο - Περαντινίγια - Μάλε

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – πτήση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και ολονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο.

2η ημέρα
Κολόμπο – περιήγηση πόλης

Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε μεταξύ άλλων στο Δημαρχείο, στην Πλατεία ανεξαρτησίας, στην περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και στην γραφική αγορά Πέταχ. Χρόνος ελεύθερος να χαρείτε την αγορά της πόλης.

3η ημέρα
Κολόμπο – Ανουρανταπούρα

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την παλιά πρωτεύουσα και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι 2200 ετών, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα - ο Βούδας - δέχτηκε τη φώτιση. Άφιξη και αμέσως θα επισκεφθούμε τη Ruwanweliseya, μια από τις πλέον γνωστές παγόδες της περιοχής, χτισμένη το 2ο π.Χ. αιώνα η οποία αναπαριστούσε αρχικά το τέλειο "σφαιρικό σχήμα", το οποίο η μεταγενέστερη αναπαλαίωση δεν μπόρεσε να αποδώσει ακριβώς, το άγαλμα του Samandhi Βούδα του 4ου μ.Χ. αιώνα το οποίο απεικονίζει τον Βούδα σε στάση περισυλλογής και τον πέτρινο ναό Isurumuniya ο οποίος είναι γνωστός για το λαξευτό κομψοτέχνημα των "Εραστών". Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα
Ανουρανταπούρα – Πολονάρουα – περιήγηση - Μιννερίγια – Σιγκιρίγια

Το πρωί αναχώρηση για την Πολονάρουα, την μεσαιωνική πόλη της Σρι Λάνκα, κτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα ερείπια του παλατιού, στην Αίθουσα Ακροάσεων και στο βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Θα κλείσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στους εκπληκτικούς Ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και στα ερείπια του μοναστηριού. Αναχώρηση αργότερα για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο μεταξύ άλλων σε 24 είδη θηλαστικών, 160 είδη πτηνών, 9 είδη αμφιβίων και σε 25 είδη ερπετών. Θα φωτογραφήσουμε μεταξύ άλλων λεοπαρδάλεις, ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Το απόγευμα άφιξη στην Σιγκιρίγια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα
Σιγκιρίγια – Μάταλε – Κάντυ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε ένα ενδιαφέρον ιστορικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα, τον Βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 200 μέτρων. Πρόκειται για ένα πέτρινο φρούριο που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. από το βασιλιά Kasyapa. Είναι γνωστό και σαν το "φρούριο-λιοντάρι", λόγω του τεράστιου λιονταριού ύψους περίπου 3 μέτρα που φύλαγε την είσοδό του. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Σήμερα η Σιγκιρίγια βρίσκεται ανάμεσα στα τοπία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.  Αργότερα συνεχίζουμε για το Μάταλε όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών. Το απόγευμα άφιξη στην ιερή πόλη του Κάντυ που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Σρι Λάνκα. Η «Μάχα Νουβάρα», η Μεγάλη Πόλη όπως την ονομάζουν, είναι η πρωτεύουσα των υψιπέδων και ο πληθυσμός της είναι περισσότερος από 100.000 κάτοικοι.

6η ημέρα
Κάντυ – Περαντινίγια – Βοτανικοί Κήποι - Κάντυ

Το πρωί θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους της Περαντινίγια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών (περίπου 4,000 είδη) και έχουν έκταση 147 εκτάρια. Θα απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα στον καταπράσινο κήπο με τα θεσπέσια αρώματα και θα δούμε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Αργότερα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Κατόπιν θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της περιήγησης μας στον Ναό του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία.

7η ημέρα
Κάντυ – Πιναουέλα - Κολόμπο – Μάλε

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Κολόμπο. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην Πιναουέλα για να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Εδώ θα δούμε τους ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Θα ζήσουμε πολύ όμορφες στιγμές βλέποντας τα μικρά ελεφαντάκια την ώρα που τα ταΐζουν με μπιμπερό και θα έρθουμε στ αεροδρόμιο του Κολόμπο, όπου και η πτήση μας για τις Μαλδίβες. Τα 1190 κοραλλιογενή νησιά που συνθέτουν αυτό το νησιωτικό κράτος συγκεντρώνονται βόρεια και νότια του Ισημερινού σε 26 ατόλες. Το υψηλότερο σημείο στις Μαλδίβες είναι μόλις 3 μέτρα περίπου και βρίσκεται πάνω στο νησί Willinqili. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μάλε που βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα του νησιού Χουλούλε. Από την αποβάθρα του αεροδρομίου μεταφερόμαστε με πλοιάριο στο ξενοδοχείο μας σε μια από τις μικρές κουκίδες που απαρτίζουν το αρχιπέλαγος των Μαλδιβων, όπου κανένα νησί δεν έχει έκταση πάνω από 13 τ. χλμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος στην διάθεση σας για μια πρώτη επαφή με αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

8η ημέρα
Μαλδίβες 

Τα νησιά προσφέρουν μια καταπράσινη όαση μέσα στο βαθυπράσινο του Ινδικού Ωκεανού για να απολαύσουμε ονειρεμένες διακοπές. Διάφανα νερά, υπέροχες αμμουδιές και καλής ποιότητας ξενοδοχεία. Οι Μαλδίβες είναι ένας προορισμός θαυμάσιος για τους λάτρεις των ανέμελων διακοπών και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και κυρίως τις καταδύσεις. Γύρω από τα νησιά οι δύτες μπορούν να ανακαλύψουν άπειρα είδη ψαριών καθώς και πολλαπλές άλλες μορφές θαλάσσιας ζωής.

9η ημέρα
Μαλδίβες 

Τα νησιά προσφέρουν μια καταπράσινη όαση μέσα στο βαθυπράσινο του Ινδικού Ωκεανού για να απολαύσουμε ονειρεμένες διακοπές. Διάφανα νερά, υπέροχες αμμουδιές και καλής ποιότητας ξενοδοχεία. Οι Μαλδίβες είναι ένας προορισμός θαυμάσιος για τους λάτρεις των ανέμελων διακοπών και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και κυρίως τις καταδύσεις. Γύρω από τα νησιά οι δύτες μπορούν να ανακαλύψουν άπειρα είδη ψαριών καθώς και πολλαπλές άλλες μορφές θαλάσσιας ζωής.

10η ημέρα
Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία  4*, 4* sup στις Μαλδίβες  και  5* στο Κολόμπο
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Πλήρης Διατροφή στις Μαλδίβες.
 • Επίσκεψη σε ορφανοτροφείο Ελεφάντων
 • Επίσκεψη στον Βράχο της Σιγκιρίγια
 • Επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο της Περαντινίγια
 • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοίέμπειροι Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικήςευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική Ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 690€
 • Βίζα Εισόδου στην Σρι Λάνκα 35$

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση :
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνσ 130 € το άτομο.
Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή
Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 35$, η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί


©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος