oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

Μεξικό - Πολιτισμική Γουατεμάλα - Φλόρες - Τικάλ

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

11

ΗΜΕΡΕΣ

Πόλη του Μεξικού - Βασιλική της Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν - Πόλη της Γουατεμάλας - Αντίγκουα - Ατιτλάν - Τσιτσικαστενάνγκο - Φλόρεςς - Εθνικό Πάρκο Τικάλ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Μεξικό

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για τη διοικητική πρωτεύουσα του εξωτικού Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών που συναρπάζει με την προσωπικότητά της.

Άφιξη στην θρυλική πόλη η οποία ήταν το πρώτο από μια σειρά αρχαίων αποικιακών κέντρων, με το όνομα Tενοχιτλάν που δημιουργήθηκε το 1325 στην κοιλάδα του Mεξικού (ένα λεκανοπέδιο με λίμνες και έλη γεμάτα ψάρια και πουλιά και έδαφος κατάλληλο για την ανάπτυξη της γεωργίας).

Eδώ πρωτοέκτισαν την πόλη τους οι Aζτέκοι, αποξήραναν το έδαφος ανοίγοντας αποστραγγιστικές τάφρους και συσσώρευσαν χώμα για να σχηματίσουν κλιμακωτά επίπεδα, ικανά να αντέξουν το βάρος των κτιρίων. Σήμερα είναι μια τεράστια πόλη – φαινόμενο, όχι μόνο για τους θησαυρούς ενός από τους πιο παλιούς πολιτισμούς στον κόσμο αλλά και για τα μεστά από ευρήματα μουσεία, τα κτίρια, τα μεγάλα πάρκα και τα συντριβάνια της.

Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα
Πόλη του Μεξικού-Περιήγηση πόλης-Ιστορικό Κέντρο-Ανθρωπολογικό Μουσείο


Στην πρωινή μας περιήγηση, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμον, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και το ανθρωπολογικό Μουσείο.

Στο δικό σας απόγευμα περπατήστε ανέμελα στους δρόμους και ετοιμαστείτε και για άλλα σπουδαία αξιοθέατα που θα σας γνωρίσουμε αύριο το πρωί.

3η ημέρα
Πόλη του Mεξικού - Βασιλική της Γουαδελούπης-Αρχαιλογική Ζώνη-Τόποι Λατρείας της Τεοτιχουακάν

Η ολοήμερη η εκδρομή μας σήμερα, συνδυάζει,  μια επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ απο την Πόλη του Mεξικού.

H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους. 

Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Mέσης Aμερικής ίσως και του Προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. Παρά την πτώση της, περίπου του 750, οι Aζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου.

Επιστροφή στην πόλη του Μεξικού και κρατήστε μερικές δυνάμεις για το βράδυ γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ... λένε.

4η ημέρα
Πόλη του Μεξικού - Πόλη της Γουατεμάλας

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομώνυμη πρωτευουσα της Γουατεμάλα. Άφιξη και μεταφορά στην ιστορική πόλη της Αντίγκουα, παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

5η ημέρα
Αντίγκουα – Περιήγηση πόλης – Ατιτλάν - Τσιτσικαστενάγκο

Στην πρωινή μας περιήγηση στην πόλη θα περπατήσουμε τους λιθόστρωτους δρόμους της και θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία, την εκκλησία Μερσέντ, το μοναστήρι των Kαπουτσίνων, τη Σχολή του Σάντο Tομάζο, το Πανεπιστήμιο του Σαν Kάρλος και το θαυμάσιο ανάκτορο των Γενικών Eπιθεωρητών.

Αργότερα αναχώρηση για το Ατιτλάν, νότια της Chichicastenango σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα
Ατιτλάν – Σαντιάγκο  Ατιτλάν

Το πρωί θα έχουμε μια βόλτα με πλοιάριο στην γοητευτική λίμνη που περιβάλλεται απο τρια ηφαίστεια ύψους ανω των 3000 μέτρων και συγκαταλέγεται μεταξύ των ωραιότερων της Κεντρικής Αμερικής.

Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το χωριό Maya – Tzutuhil του Σαντιάγκο Ατιτλάν που κατοικείται από Ιθαγενείς, θα κάνουμε τις αγορές μας απο ενδιαφέροντα τοπικά σουβενίρ και θα επιστρέψουμε στο Πανατσάχελ από όπου θα συνεχίσουμε για το Τσιτσικαστενάγκο.
Τσιτσικαστενάνγκο – Πόλη της Γουατεμάλας
Το Τσιτσικαστενάγκο ήταν ενα σημείο οχι μόνο πολιτισμού αλλα και σημαντικό εμπορικό κέντρο. Ακόμα και σήμερα η αγορά εχει σημαντική αξία καθώς οι κάτοικοι όμορων περιοχών πωλούν τα προιόντα τους.

Θα έρθουμε εδώ για να γνωρίσουμε την πολιτισμική πολυμορφία των πληθυσμών της Γουατεμάλας όπως οι Μάγια Kiche, οι Man, οι Ιχίλ και οι Kagchikel, που δημιουργούν μια «κακοφωνία» διαφορετικών γλωσσών.

Το απόγευμα συνεχίζουμε για την πόλη της Γουατεμάλας, το κέντρο της χώρας.
Πόλη της Γουατεμάλας – Φλόρες – Τικάλ
Νωρίς το πρωί πτήση για το Φλόρες στην βόρεια επαρχία της χώρας για να επισκεφτούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ.

Άφιξη και στην συνέχεια θα βρεθούμε στην καρδιά μιας απο τις πιο παρθένες και δύσβατες ζούγκλες του κόσμου για να επισκεφθούμε τα μνημεία της επιβλητικότερης πόλης των Μάγια.

Φλόρες – Πόλη της Γουατεμάλας

Πρωινό ελεύθερο και αργότερα συνεχίζουμε με σύντομη πτήση για την Πόλη της Γουατεμάλας.

7η ημέρα
Πόλη της Γουατεμάλας

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση επιστροφής.

8η ημέρα
Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές

Οι τιμές εμπεριέχουν  έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
17/11/2017Superior2560€3040€
22/12/2017Superior2560€3040€
16/2/2018Superior2560€3040€
23/3/2018Superior2560€3040€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία superior
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ένα πλήρες γεύμα στο Τικάλ
 • Ασφαλήμεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπωςπεριγράφονται
 • Τοπικοίέμπειροιξεναγοί
 • Τοπικόςαρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτικήθήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλειααστικήςκαιεπαγγελματικήςευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροιαεροδρομίωνεσωτερικούεξωτερικού,Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά,ΑτομικήΤαξιδιωτική ασφαλιστικήκάλυψη 850 €
 • Τοπικοί Φόροι 60 € περίπου.
 • Συνοριακοί Φόροι 30 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση το άτομο.
 • Ταξιδιωτικά Έγγραφα
  Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.
 • Υγειονομικές προφυλάξεις
  Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  Tο νερό δεν είναι πόσιμο.
 

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία Superior

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.