oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

Μέξικο Σίτυ – Πουέμπλα – Ακαπούλκο

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

10

ΗΜΕΡΕΣ

Πόλη του Μεξικού - Παναγία Γουαδελούπης - Πυραμίδες - Πυραμίδες Τεοτιχουακάν - ΤάξκοΚουερναβάκα - Χολούλα - Πουέμπλα - Ακαπούλκο

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα - Πόλη του Μεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη διοικητική πρωτεύουσα του εξωτικού Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών που συναρπάζει με την προσωπικότητά της. 

Άφιξη στο Μέξικο Σίτυ, την πολυπληθή πρωτεύουσα του Μεξικού, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, και προετοιμαστείτε γιατί το Μεξικό που θα σας γνωρίσουμε σ΄αυτό το ταξίδι δεν είναι ένα, αλλά πολλά περισσότερα.

2η ημέρα
Πόλη του Μεξικού – Ακαπούλκο-Ακτές του Ειρηνικού

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ακαπούλκο, διάσημο παραθαλάσσιο κέντρο διακοπών της χώρας. Άφιξη και χρόνος στη διάθεσή σας.

3η ημέρα
Ακαπούλκο

Δύο μέρες γεμάτες πειρασμούς, προσφέρει η διαμονή σας στο Ακαπούλκο. Σας προτείνουμε κολύμπι στις εξωτικές παραλίες, βόλτες στις πλατιές λεωφόρους, τα πάρκα και τα πολύχρωμα καταστήματά του.

Κλείστε στο φωτογραφικό φακό σας όλες τις ομορφιές του και καταλήξτε, αν θέλετε, στη βόρεια άκρη του κόλπου, όπου κατά παράδοση οι δύτες του Ακαπούλκου επιχειρούν καταδύσεις από 38 μέτρα ύψος. Αυτό μη το χάσετε!

Το βράδυ μπορείτε να το διαθέσετε για να ζήσετε στους ρυθμούς της έντονης βραδινής ζωής του Ακαπούλκο.

4η ημέρα
Ακαπούλκο

Δύο μέρες γεμάτες πειρασμούς, προσφέρει η διαμονή σας στο Ακαπούλκο. Σας προτείνουμε κολύμπι στις εξωτικές παραλίες, βόλτες στις πλατιές λεωφόρους, τα πάρκα και τα πολύχρωμα καταστήματά του.

Κλείστε στο φωτογραφικό φακό σας όλες τις ομορφιές του και καταλήξτε, αν θέλετε, στη βόρεια άκρη του κόλπου, όπου κατά παράδοση οι δύτες του Ακαπούλκου επιχειρούν καταδύσεις από 38 μέτρα ύψος. Αυτό μη το χάσετε!

Το βράδυ μπορείτε να το διαθέσετε για να ζήσετε στους ρυθμούς της έντονης βραδινής ζωής του Ακαπούλκο.

5η ημέρα
Ακαπούλκο - Τάξκο

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Τάξκο, το οποίο βρίσκεται απλωμένο στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία. Άφιξη και αμέσως μεταξύ άλλων θα σας γνωρίσουμε τον Ναό της Μαύρης Παναγίας, τα μέγαρα των πλουσίων, τα αποικιακά κτίρια, τις εκκλησίες και τις γραφικότατες αγορές του.

Χρόνος στην διάθεση σας.

6η ημέρα
Τάξκο – Κουερναβάκα – Πόλη του Μεξικού – Περιήγηση πόλης

Αναχώρηση  για την Πόλη του Μεξικού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κουερναβάκα για να περιηγηθούμε στο παλάτι του Κορτέζ και τους θαυμάσιους κήπους Μπόρντα.

Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στην πόλη για να σας γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, το παλιό ιστορικό κέντρο, την πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της, το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Καθεδρικό ναό και τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Αζτέκων.

7η ημέρα
Πόλη του Mεξικού - Βασιλική της Γουαδελούπης - Πυραμίδες της Tεοτιχουακάν

H σημερινή μας μυθική εκδρομή συνδυάζει μια επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης, με τις δύο εκκλησίες της και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ από την Πόλη του Mεξικού. H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Αζτέκους.

Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Μέσης Αμερικής ίσως και του Προκολομβιανού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. Παρά την πτώση της, περίπου του 750, οι Αζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου. H Λεωφόρος των Νεκρών η οποία διασχίζει το κέντρο της πόλης, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου, την μεγαλύτερη κατασκευή στην Προκολομβιανή Αμερική και την Πυραμίδα της Σελήνης.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικάνικα οικοδομήματα που χτίσθηκαν πριν από την Ισπανική κατάκτηση, στην διάρκεια του 1ου αιώνα π.X.

Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη επιβλητικότερα κτίσματα, χαρακτηρίζουν την Τεοτιχουακάν σαν τον πιο εντυπωσιακό ιστορικό τόπο της Αμερικής.  Οι κάτοικοι της Tεοτιχουακάν, όπως και οι Zαποτέκοι, ήταν βίαιοι πολεμιστές και θυσίαζαν τους αιχμαλώτους τους για να καθαγιάσουν τους ναούς τους.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη του Μεξικού... Τώρα ξέρετε πως θα περάσετε τις βραδινές σας ώρες.

8η ημέρα
Πόλη του Μεξικού – Χολούλα - Πουέμπλα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην Πουέμπλα που βρίσκεται 100 χλμ. Νοτιοανατολικα της Πόλης του Μεξικου, σε μια εύφορη κοιλάδα περιτριγυρισμένη από τα τεσσερα ψηλότερα ηφαίστεια της χώρας.

Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την Χολούλα που σύμφωνα με τον θρύλο έχει 365 εκκλησίες-μία για κάθε μέρα. Σήμερα διαθέτει 37 εκκλησίες και δεκάδες παρεκκλήσια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού.

Η Χολούλα ήταν ενας απο τους πιο σημαντικους τοπους λατρείας των Αζτέκων. Το 1519 οι Ισπανοί Κονκισταδόρες νίκησαν τους Αζτέκους και κατέστρεψαν την πόλη. Σημάδι της παλίας δόξας των Προκολομβιανών κατοίκων παραμένει η κεντρική πυραμίδα. Το 1531 οι Ισπανοί ανήγειραν μια εκκλησια στην κορυφή της πυραμίδας για να δείξουν οτι ηταν οι νεοι κυριάρχοι του τόπου. Αμέσως μετά το Ισπανικό στέμα διέταξε να ιδρυθεί η Πουέμπλα λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, η οποία τελικά αναδείχθηκε σε ανθηρο εμπορικό κέντρο.

‘Αφιξη στην Πουέμπλα η οποία χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα στα σπίτια τα οποία είναι καλυμένα με πολύχρωμα πλακάκια της Talavera, και με μεγάλη συγκέντρωση εκκλησιών που της χάρισαν το Προσωνύμιο «Η Ρώμη του Μεξικού». Αυτά τα χρωματιστά πλακίδια χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα το ιστορικό κέντρο της. Η πόλη αναπτύχθηκε από την ίδρυση της το 1532 σύμφωνα με την κλασσική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική.

Το ιστορικό κέντρο, η πλαζα ντε λα κονστιτουσιόν και τα πολυάριθμα αποικιοκρατικά κτίρια έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Περισσότερο εντυπωσιακά από τα πολυάριθμα αποκιοκρατικά αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός του 16ου και 17ουαιώνα ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο Μεξικό. Πολύτιμος θησαυρός της Iglesia de Santo Domingo, το παρεκκλήσιο Capilla del Rosario, η οικια του επισκοπικού διοικητή που χτισθηκε το 1580, το παλιο Αρχιεπισκοπικό Ανάκτορο που έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο το παλαιότερο της Χώρας. 

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

9η ημέρα
Πόλη του Μεξικού

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα επιστροφής στην Αθήνα.

10η ημέρα
Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα
Οι τιμές εμπεριέχουν  έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 μέρες πριν την αναχώρηση.  Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων – Δηλώστε τώρα την συμμετοχή σας


Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
05/07/20184*1199 €1679€
14/07/20184*1199 €1679€
28/07/20184*1199 €1679€
10/08/20184*1199 €1679€
25/08/20184*1199 €1679€
08/09/20184*1199 €1679€
22/09/20184*1199 €1679€
18/10/20184*1199 €1679€

Παροχές

Περιλαμβάνεται : 
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνεται : 
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 850 €
 • Τοπικοί φόροι 35€ περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή
είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 110 € το άτομο.

 • Ταξιδιωτικά Έγγραφα
  Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα
 • Υγειονομικές Προφυλάξεις
  Δεν απαιτούνται  εμβόλια ή άλλου είδους  προληπτική αγωγή.
  Tο νερό δεν είναι πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία 4*

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.