oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

Κληρονομιά Του Κινέζικου Πολιτισμού - Χονγκ Κονγκ Πάντα «αρκούδα Του Μπαμπού» – Μειονότητες Γιαο – Γοητεία Του Πινγια

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

16

ΗΜΕΡΕΣ

Πεκίνο - Ταιγουάν - Πινγιάο - Σιάν - Τσενγκτού - Λεσ ΧανΒούδας του Ντάφο - Πάντα '' Αρκούδα του Μπαμπού"  Γκουιλίν - Πινγκάν - Εθνικές Μειονότητες - Καντώνα - Χονγκ Κόνγκ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα –Πτήση

Ξεκινάμε σήμερα με αεροπλάνο για το Πεκίνο, πνευματικό και βιομηχανικό κέντρο που η ιστορία του αρχίζει από την εποχή των Μογγόλων. Ολονύκτια πτήση και  αφήνουμε την φαντασία μας να καλπάζει. 

 

Πεκίνο

2η ημέρα
Πεκίνο-Καλοκαιρινό Παλάτι-Σινικό Τείχος-Τάφοι των Μινγκ-Μογγολικοί Χοροί

Σήμερα το πρωί θα γνωρίσουμε τα καλοκαιρινά ανάκτορα των αυτοκρατόρων της Κίνας, που από τον 18ο αιώνα κτίσθηκαν στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ.

Στη συνέχεια θα έρθουμε  να περπατήσουμε στο Σινικό Τείχος που χτίσθηκε πριν 3.000 χρόνια και συμβολίζει με την έκτασή του και την αντοχή του την δύναμη της κινέζικης θέλησης και υπομονής. 

Αργότερα θα έρθουμε στους τάφους των 13 Αυτοκρατόρων της δυναστείας των Μίνγκ (1368-1644), που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε μία έκταση 40 χλμ. σε τόπο που έχει επιλεγεί από αρχαίους γεωμάντηδες, ως ιδανικός για την αιώνια ανάπαυση.

Το βράδυ θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας το δείπνο μας παρακολουθώντας Μογγολικούς Χορούς.

3η ημέρα
Πεκίνο-Απαγορευμένη Πόλη-Πλατεία Τιεν Αν Μέν-Ναός του Ουρανού-Παράσταση Kung Fu στο Κόκκινο Θέατρο

Το πρωί θα έρθουμε στην τεράστια Πλατεία Τιέν Αν Μεν και στη συνέχεια θα περάσουμε στην Απαγορευμένη Πόλη, που απλώνεται απέραντη.  Εδώ υπάρχουν τα μεγαλόπρεπα ανάκτορα των παλιών αυτοκρατόρων, μία αισθητική αρμονία αρχιτεκτονικής.

Σε άλλο σημείο της πόλης θα επισκεφθούμε τον Κυκλικό Ναό του Ουρανού με την τριπλή στέγη που μαρτυράει μία πολιτιστική παράδοση μεγάλης αξίας.

Το βράδυ μετά από το δείπνο μας θα ψυχαγωγηθούμε παρακολουθώντας τοπική παράσταση Kung Fu στο «Κόκκινο Θέατρο» της πόλης.

4η ημέρα
Πεκίνο-Ταϊγουάν-Αρχαία Πόλη Πινγιάο-Διαχρονική Γοητεία

Το πρωί θα αναχωρήσουμε με σύγχρονο Bullet τρένο με προορισμό την πρωτεύουσα της επαρχίας Shanxi, το Ταϊγουάν.  Από εδώ θα συνεχίσουμε 90 χλμ. οδικώς για το Πινγιάο, μικρή πόλη που χτίσθηκε πριν από 2.700 χρόνια. 

Περιβάλλεται από ένα τείχος 6,4 χιλιομέτρων με πλάτος 5 μ. και ύψος 12 μ. και παρουσιάζει μία εικόνα τυπικής κινέζικης πόλης, όπως αυτή λειτουργούσε πριν από 300 χρόνια.

Περιήγηση στην γοητεία της πόλης, που συστάθηκε η πρώτη Κινέζικη τράπεζα και κυκλοφόρησαν τα πρώτα χαρτονομίσματα, για να δούμε, μεταξύ άλλων, τον υπέροχο Ναό Shuansli, στο συγκρότημα Wang, με τις 128 αυλές και τα  1.118 δωμάτια. 

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος.  Ό,τι δείτε εδώ ξεχωρίζει.

5η ημέρα
Πινγιάο-Ταϊγουάν-Σιάν

Αφήνουμε την καλύτερα διατηρημένη πόλη της αρχαίας Κίνας και αναχωρούμε για το Ταϊγουάν, από όπου με Bullet συνεχίζουμε για το Σιάν.

Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, στην πόλη, που είναι γνωστή και ως Σικίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi και άλλοτε της Κίνας, διάσημη για τον πολιτισμό της και τον Πήλινο Στρατό του πρώτου Κινέζου Αυτοκράτορα. 

Ακολουθεί μία σύντομη γνωριμία μας με την Παγόδα της μικρής και μεγάλης Άγριας Χήνας με τα καλοδιατηρημένα Τείχη των Μίνγκ, τον Πύργο της Καμπάνας και άλλων αξιοθεάτων της πόλης.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο χορευτικό πρόγραμμα στο παλάτι των Τανγκ.

6η ημέρα
Σιάν-Μυθικός Πήλινος Στρατός-Τσενγκτού

Ολοήμερη είναι η σημερινή μας περιήγηση στο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Qin Shi Huangh, που βρίσκεται ανάμεσα στο Σιάν και την πόλης Weihan.  Πρόκειται για έναν τεράστιο ασύλητο Αυτοκρατορικό Τάφο, μοναδικό με χιλιάδες πήλινους στρατιώτες για να τον φυλάνε στην άλλη του ζωή.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Banpo και μετά το δείπνο μας θα έχουμε πτήση για το Τσενγκτού. 

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα
Τσενγκτού-Δρυμός Πάντα-Λες Χαν

Το πρωί θα επισκεφθούμε σε προστατευμένο Εθνικό Δρυμό – ένα καταφύγιο, παράδεισος – για τα γιγάντια αυτόχθονα Πάντα, το «Σήμα Κατατεθέν», το οποίο συναντάς μόνο σε αυτήν εδώ την περιοχή, προσαρμοσμένα στο ψύχος και στο χιόνι.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Λες Χαν σε μία πανέμορφη διαδρομή, στην οποία θα μας φέρει στο όρος Emelshan, Ιερό τόπο προσκυνήματος Βουδιστών και Τατοϊστών.

Θα επισκεφθούμε το τεράστιο άγαλμα του Βούδα του Ντάιφο, ύψους 71 μέτρων και πλάτους 24 μέτρων.  Θα τον φωτογραφήσουμε από το πλοιάριο καθώς θα διασχίζουμε τον ποταμό Minjlang και θα έρθουμε στο Λες Χαν, κτισμένο στην συμβολή των ποταμών Minjlang και Dadu He.

8η ημέρα
Λες Χαν-Περιοχή των Πιθήκων-Τσενγκτού

Το πρωί θα συνεχίσουμε για την περιοχή των Πιθήκων στο όρος Emei, όπου θα έρθουμε με Cable Car και αργότερα θα επιστρέψουμε στο Τσενγκτού, την «Πράσινη Πόλη».

Τσενγκτού-Περιήγηση Πόλης-Γκουιλίν

9η ημέρα
Γκουιλίν-Κρουαζιέρα στον Ποταμό Λι

Σε μία τετράωρη περίπου διαδρομή με πλοιάριο στον Ποταμό Λι, που γίνεται με τρόπο άνετο, θα απολαύσουμε μία από τις πιο γνωστές τοποθεσίες της Κίνας. 

Η οροσειρά, την οποία διασχίζει ο Ποταμός με τις παράξενες μορφές των κορυφών της, διαθέτει μία ανυπέρβλητη ομορφιά, που δύσκολα περιγράφεται με λόγια.  Συνεχίζοντας στον ποταμό θα έρθουμε στο Γιανγκτσόου. 

Επιστροφή οδικώς στο Γκουιλίν και επίσκεψη των σπηλαίων του «Κόκκινου Αυλού».

10η ημέρα
Γκουιλίν-Χρυσή Κοιλάδα Longsheng

Ο πλούτος των περιηγήσεων και των επισκέψεων σε μοναδικά ενδιαφέροντα μέρη της Κίνας, συνεχίζεται με την «Χρυσή Κοιλάδα» να «γεμίζει» τον ορίζοντα.

Σήμερα θα έχουμε μία οδική ολοήμερη εκδρομή στην μοναδική Χρυσή Κοιλάδα, στην περιοχή του Longsheng, η οποία κατοικείται από την μειονότητα των Κόκκινων Γιάο.  Είμαστε από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδιώτες που θα θαυμάσουμε τις κλιμακωτές φυτείες ορυζώνων τους, τα γραφικά τους χωριουδάκια και θα φωτογραφήσουμε τις Γιάο, που διατηρούν το προγονικό έθιμο να κρατούν τα μαλλιά τόσο μακριά, ώστε να καλύπτουν ολόκληρο το μήκος του σώματός τους.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, μέσα σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά τοπία της περιοχής.

11η ημέρα
Γκουιλίν-Καντώνα-Χονγκ Κονγκ

Στην πρωτεύουσα Καντώνα της περιφέρειας Guandong, που με  πτήση θα έρθουμε το πρωί, τα αποικιακά κτίρια αντικατοπτρίζουν την αίγλη της παλιάς εποχής. 

Θα περιηγηθούμε την «απέραντη πόλη» και με το τρένο, στη συνέχεια, θα έρθουμε στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι ένα κεφάλαιο μόνο του.  Εξαιρετικός προορισμός και εύκολος, αν θέλεις να τον χορτάσεις.

12η ημέρα
Χονγκ Κονγκ-Περιήγηση Πόλης-Λόφος της Βικτόρια

Το πρωί θα διασχίσουμε την υποβρύχια λεωφόρο, που ενώνει την Καουλούν με το νησί, για να ζήσουμε και πολλές άλλες υπέροχες εκπλήξεις.  Θα έρθουμε στο ψαροχώρι Άμπερντην και στη συνέχεια θα περάσουμε στην κορυφή Βικτόρια, για να απολαύσουμε μία θέα ανεπανάληπτη. 

Χρόνος ελεύθερος.

13η ημέρα
Χονγκ Κονγκ

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της πτήσης της επιστροφής. 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

14η ημέρα
Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα. 

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
19/11/20174* & 5*2700€3650€
21/12/20174* & 5*2700€3650€
14/1/20184* & 5*2700€3650€
18/2/20184* & 5*2700€3650€
18/3/20184* & 5*2700€3650€

Παροχές

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με  ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε Ξενοδοχεία  5* και 4* στο Πινγιάο, Τσενκτού, Λες Χαν και στο Χονγκ Κονγκ .
 • Ημιδιατροφή στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ πρωινό
 • Δείπνο με Πάπια Πεκίνου και παρακολούθηση Μογγολικών χορών με δείπνο, στα πλαίσια της ημιδιατροφής
 • Kung Fu Show στο Κόκκινο Θέατρο του Πεκίνου
 • Ασφαλή  λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 850 €
 • Βίζα Εισόδου στην Κίνα 70 €
 • Τοπικοί φόροι στην Κίνα 95 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση:
Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη με SQ μέσω Αθηνών ή Ευρώπης
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση  240 € το άτομο.
Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή
Βίζα εισόδου στην Κίνα περίπου 70 €.  Απαραίτητες δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.