oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

Δρόμος των Καραβανιών - Φλεγόμενα Όρη

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

13

ΗΜΕΡΕΣ

Πεκίνο - Λανζού - Κίτρινος Ποταμός - Ντουνχουάνγκ Σπήλαια Μαγκάο Κου - Μίνγκσα Σαν- Τουρπάν - Γκαοτσάνγκ - Γουτσένγκ -Σπήλαια Βezeklik-Ουρούμτσι-Λίμνη Tian Chi- Αλμάτυ (Άλμα Άτα)

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα - Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το θρυλικό Πεκίνο.

Oλονύκτια πτήση.

2η ημέρα
Πεκίνο-Δείπνο με Παπάκι

Tο αεροπλάνο μας «πιάνει» στο Πεκίνο.

Mεταφορά στο ξενοδοχείο, χρόνος στη διάθεσή σας.

Tο βράδυ δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο, όπου μεταξύ άλλων θα γευθούμε και το «παπάκι» Πεκίνου που θεωρείται από τις μεγαλύτερες νοστιμιές της παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης.

3η ημέρα
Πεκίνο-Λανζού-Κίτρινος Ποταμός

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λανζού.

Άφιξη στο Λανζού το οποίο βρίσκεται κτισμένο στο σημείο όπου ο δρόμος απομακρύνεται από τον διάδρομο Hexi και συνεχίζει κατά μήκος του κίτρινου ποταμού (χουόνγκ χο)

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Gansu απλώνεται στις δυο όχθες του κίτρινου ποταμού ο οποίος πηγάζει από τα βουνά Κunlun μεταφέροντας λάσπη που χρωματίζει κίτρινα τα νερά

Άφιξη και αμέσως θα διαπιστώσουμε ότι πάνω από την πόλη δεσπόζει ένας βράχος ύψους 60 μέτρων στον οποίο λαξεύτηκε η μορφή ενός Βούδα μήκους 27 μέτρων

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα
Λανζού-Περιήγηση πόλης-Ντουνχουάνγκ

Το πρωί θα περιηγηθούμε την πόλη για να δούμε μεταξύ άλλων, το Επαρχιακό μουσείο, την γέφυρα Zhongshan-την πρώτη γέφυρα που κτίσθηκε πάνω απο τον κίτρινο ποταμό, τους γιγάντιους αρδευτικούς τροχούς στις όχθες του κίτρινου ποταμού, τους μουσουλμάνους Χούι που κατασκευάζουν σχεδίες με φουσκωμένα δέρματα κατσικιών και το πάρκο των Πέντε Πηγών(Wu-guanGongyan)στη νότια πλευρά ενός λόφου όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον ναό που χτίσθηκε περίπου 600 χρόνια πριν.

Οι δύο διακλαδώσεις του Δρόμου του Μεταξιού που εκτείνονται στο Βόρειο και Νότιο τμήμα της ερήμου του Τακλιμακάν συναντώνται στο Ντουχουάνγκ σε αυτήν την φημισμένη αρχαία πόλη-όαση της επαρχίας Γκανσού όπου η άρδευση επιτρέπει τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών και Βαμβακιού.

Οι πλούσιοι έμποροι που σταματούσαν εδώ με τα καραβάνια τους μεταξύ 4ου και 14ου αιώνα συνήθιζαν να προσεύχονται στις υπερφυσικές δυνάμεις, και χάρη στις προσφορές τους κατασκευάστηκε η μονή στα σπήλαια του Mogao.

Για το Ντουνχουάνγκ θα αναχωρήσουμε με το τρένο το απόγευμα .Διανυκτέρευση σε 4κλινες κλινάμαξες.

5η ημέρα
Ντουνχουάνγκ-Βόλτα με καμήλες YueyaQuan-Αμμόλοφοι-Μίνγκσα Σαν

Άφιξη το πρωί στο Ντουνχουάνγκ και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.Μετά το πρωινό μας,θα συνεχίσουμε με το μουσείο του Δρόμου της Μετάξης και αργότερα με καμήλες θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους, οι οποίοι βρίσκονται γύρω από την λίμνη ΥueyaQuan, η οποία τροφοδοτείται απο μία υπόγεια πηγή.

Οι αμμόλοφοι του MingshaShan(η άμμος που τραγουδά) φθάνουν ως τους κήπους λίγο έξω απο το Ντουνχουάνγκ απο την κορυφή των οποίων απολαμβάνει κανείς την εξαίσια θέα προς την ανατολική πλευρά της ερήμου Τaklimakan και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστρέφοντας στην πόλη θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά.

6η ημέρα
Ντουνχουάνγκ-Σπήλαια του Μαγκάο Κου-Τουρπάν

Σήμερα θα έρθουμε περίπου 25 χλμ από το Ντουχουάνγκ στο σημείο όπου δεσπόζει η μονή Μαγκάο Κου στην κοιλάδα που σχηματίζεται από ένα ποτάμι ανάμεσα στα όρη SanWei και MingSha. Εδώ ήρθαν στο Φως σχεδόν 500 παγόδες οι οποίες καλύπτουν συνολική επιφάνεια 45.000τμ

Αυτή η περιοχή με τις τοιχογραφίες τα πολλά ανάγλυφα και τα γλυπτά που ανάγονται σε μία περίοδο διαρκείας 800 ετών είναι από τα πιο σημαντικά παραδείγματα της βουδιστικής τέχνης στην Κίνα και το 1.587 ανακηρύχθηκε σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco

To απόγευμα θα αφήσουμε το Ντουχουάνγκ που για τους εμπόρους αντιπροσώπευε τον τελευταίο ασφαλή δρόμο επί κινεζικού εδάφους.

Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Liuyuan και αναχώρηση για το Τουρπάν. Διανυκτέρευση σε 4κλινες κλινάμαξες.

7η ημέρα
Τουρπάν-JiaoheGusteng

Άφιξη στο Τουρπάν το οποίο βρίσκεται βυθισμένο 154 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας, ανατολικά των ορεινών όγκων του Tlanshan και θεωρείται το χαμηλότερο σημείο της Κίνας και το δεύτερο μεγαλύτερο βύθισμα σε όλον τον κόσμο

Στο βαθύτερο σημείο του βυθίσματος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται η λίμνη Aydingkol(λίμνη του Σεληνόφωτος )που καταλαμβάνει έκταση 150 τχλμ.

Την πόλη –Όαση, η οποία καταλήφθηκε απο τους Κινέζους,πριν απο 2.000 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο ελέγχου του Δρόμου του Μεταξιού, θα την γνωρίσουμε σήμερα.

Μετά από μία ώρα διαδρομή θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας,θα έχουμε το πρωινό μας και θα περιηγηθούμε στην συνέχεια την πόλη ,για να δούμε την γραφική αγορά(η πόλη φημίζεται για τα πεπόνια και την σταφίδα)και το εντυπωσιακό τέμενος του Εμίρη του Τουρπάν με τον εξαιρετικό μιναρέ.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την «αρχαία πόλη» του JiaoheGucheng τα ερείπια της οποίας βρίσκονται σε ένα ύψωμα προστατευόμενο απο δύο ποτάμια.

Η πόλη χτίσθηκε με το όνομα Yarkhoto περί το 200 πχ για να εξυπηρετήσει ως έδρα, τους στρατιώτες της φρουράς του αυτοκράτορα Ηan του Βασιλείου Cheshi

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα
Tουρπάν-φλεγόμενα Όρη-Γκαοτσάνγκ-Γουτσένγκ-Σπήλαια Βezeklin

Σήμερα θα μεταφερθούμε στους πρόποδες των Φλεγόμενων Ορέων όπου υπάρχουν τα ερείπια μίας πόλης που άνθισε την εποχή της Δυναστείας των Τang για να επισκεφθούμε, τα πλινθόκτιστα Τείχη που κάποτε είχαν μήκος 5 χλμ και ύψος 8 μέτρα.

Σώζονται η πύλη εισόδου, τα θεμέλια μίας Παγόδας και η είσοδος ενός ναού, ενώ μερικά κτίρια από οπτόπλινθο έχουν ανακαινισθεί μερικώς

Αργότερα θα συνεχίσουμε Βόρεια του Γκάοτσανγκ Γκουτσένκ προς το Φαράγγι του Ποταμού Μurtug όπου βρίσκεται η αρχαία μονή των σπηλαίων του Μπεζεκλίκ που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλέστερους προορισμούς.

Η τεράστια έκταση της μονής με τα σπήλαια και τους χίλιους βούδες ανακαλύφθηκαν 80 μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του ποταμού Murtug στην δυτική όχθη του.

Θα δούμε τα σπήλαια και θα σας εξηγήσουμε γιατί ο δρόμος του Μεταξιού αποτελούσε στο σημείο αυτό την μοναδική οδό σύνδεσης της Ανατολικής Ασίας με την Μεσόγειο.

9η ημέρα
Τουρπάν-Ουρούμτσι (200χλμ)

Μετά το πρωινό με πούλμαν θα προχωρήσουμε προς το Ουρούμτσι που στην γλώσσα των Ουιγουάρων σημαίνει «όμορφα λιβάδια»

Η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής των Ουιγουάρων κατέχει στρατηγική θέση στην περιοχή και στην χρυσή εποχή του Δρόμου του ταξιδιού υπήρξε σπουδαιότατος κόμβος Μαρτυρίες αυτού του ανθηρού παρελθόντος φυλάσσονται σήμερα στο Ιστορικό μουσείο Bowugian.Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Αργότερα θα συνεχίσουμε με την περιήγηση στην πόλη όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον –μουσείο και τα παζάρια με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα.

10η ημέρα
Ουρούμτσι-Λίμνη TianChi

Kαι σήμερα θα σας ευχαριστήσουμε με μία ακόμη αξέχαστη ημέρα.

Θα έχουμε μία εκδρομή στην ορεινή λίμνη Τιαν Τσε η οποία βρίσκεται 50χλμ ανατολικά του Ουρούμτσι που έχει σύμβολο το ερυθρό όρος ύψους περίπου 900 μέτρων

Η Λίμνη που το όνομά της σημαίνει «λίμνη του παραδείσου» απλώνεται στους πρόποδες των νεφοσκεπών παρυφών του BogdaFeng(5.465μ) βρίσκεται σε υψόμετρο1.980 μέτρων, έχει πλάτος 5χλμ και όταν λιώνουν οι πάγοι το βάθος του νερού φθάνει τα 90 μέτρα

Θα κάνουμε μία βαρκάδα στην λίμνη και θα προσπαθήσουμε (αν υπάρχει) να επισκεφθούμε μία «γιούρτα» νομάδων Κοζάκων.

Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

11η ημέρα
Ουρούμτσι-Αλμάτυ(Άλμα Άτα)

Το πρωί μεταφορά στο αεροδόμιο και πτήση για το Αλμάτυ σπουδαίο διοικητικό και Βιομηχανικό κέντρο του Καζαχστάν και παλιός σταθμός για τα καραβάνια που ταξιδεύουν στον δρόμο του Μεταξιού

Άφιξη στην πόλη η οποία χτίσθηκε από τους Ρώσους το 1854 ως Φρούριο στη θέση ενός αρχαίου Κοζάκικου οικισμού και υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 2.000.

Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

12η ημέρα
Αλμάτυ-Περιήγηση πόλης

Το πρωί θα συνεχίσουμε με την περιήγηση της πόλης η οποία κατασκευάστηκε με βάση το κλασσικό πλεγματοειδές σχέδιο των νέων Ρωσικών πόλεων, για να δούμε μεταξύ των άλλων αξιοθέατων τον Καθεδρικό Ναό του 19ου αιώνα Ζένκοφ,το πάρκο Πανφίλοβ,το ενδιαφέρον μουσείο των Σκυθών και τους λόφους της πόλης.

13η ημέρα
Αλμάτυ-Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
22/3/20185*3580€Κατόπιν ζήτησης€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* στο Πεκίνο & Καζαχστάν
  • Φιλοξενία σε 4 κλινες κλινάμαξες στις διαδρομές των τρένων
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα, εκτός του τρένου
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια.
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
ΔενΔεν Περιλαμβάνονται
•    
Φόροι αεροδρομίων, Φαγητό στο τρένο, Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 780 €
•    Βίζα εισόδου στην Κίνα 70 € και στο Καζακχστάν 60 € περίπου
•    Τοπικοί Φόροι 90 €

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση το άτομο
Για διαμονή σε δίκλινες κλινάμαξες προαιρετική επιβάρυνση περίπου 160 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.
Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Κίνα 70 € περίπου (το διαβατήριό σας υπογεγραμμένο & 2 πρόσφατες φωτογραφίες, 10 ημέρες πριν την αναχώρηση)
Βίζα εισόδου για το Καζακχστάν 60 € περίπου (2 φωτογραφίες).

Yγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Το νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.