×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Κουλτούρα του Καυκάσου Αρμενία – Γεωργία

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

9

ΗΜΕΡΕΣ

Ερεβάν - Γκαρνί - Μονή Γκέκαρτ - Αραράτ - Μονή Χορ Βιραπ - Νοραβάνκ - Εκκλησίες του Ετσμιαζίν - Zvartnots - Άμπερντ - Σαγμοσαβάνκ - Λίμνη Σεβάν - Μονή Χάγκμπατ  - Πόλη Μουσείο Μτσχέτα - Τιφλίδα

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Ερεβάν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ερεβάν, πρωτεύουσα στης Αρμενίας, που έχει χρώμα τριανταφυλλί και γκρίζο μιας και τα καλοκτισμένα δημόσια κτίρια της είναι φτιαγμένα από πέτρα και ντόπιο μάρμαρο σε αυτές τις αποχρώσεις.

2η ημέρα
Ερεβάν – Γκαρνί – Μονή Γκέκαρτ – Κοιλάδα του ποταμού Αζάτ

‘Αφιξη στο Ερεβάν μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, η αρχιτεκτονική της οποίας φέρει έντονα τη σφραγίδα της σοβιετικής παρουσίας, αλλά και τα ίχνη του παρελθόντος της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιοχή Κατογιάκ, όπου με θέα το βιβλικό όρος του Αραράτ θα επισκεφθούμε το Γκαρνί, με τον παγανιστικό ναό μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής κουλτούρας της Αρμενίας. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε τα φαράγγια του ποταμού Αζάτ (1700μ.) όπου θα επισκεφθούμε τη μονή Γκέκαρτ η οποία συνίσταται από τις εκκλησίες και τους τύμβους που σκάφτηκαν μέσα στο βράχο, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. Η μονή δίπλα σε ένα αρχαίο ιερό κοντά σε μια πηγή προστατεύεται από την Unesco.

Στο μοναστήρι φυλασσόταν η λόγχη του Ρωμαίου στρατιώτη που τρύπησε το σώμα του Χριστού κατά τη σταύρωσή του. Η λόγχη σήμερα εκτίθεται ως ιερό κειμήλιο στο καθεδρικό μουσείο του Ετσμιαζίν

3η ημέρα
Ερεβάν – Μονή Χορ Βιραπ – Αραράτ - Νοραβάνκ

Το πρωί θα συνεχίσουμε με μία ενδιαφέρουσα εκδρομή προς την περιοχή του Αραράτ το οποίο υψώνεται μεταξύ των συνόρων της Τουρκίας, Αρμενίας και του Ιράν και στο οποίο κατά την παλαιά διαθήκη προσάραξε η Κιβωτός του Νώε.

Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιραπ όπου ο Γρηγόριος Lusavorich (Άγιος Γρηγόριος, ο Πεφωτισμένος) ήταν φυλακισμένος για 13 χρόνια γιατί διέδιδε το Χριστανισμό.

Αργότερα στη διαδρομή μας προς το Αρενί θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο οινοποιίας όπου θα δοκιμάσουμε τη γεύση του κρασιού της περιοχής και θα καταλήξουμε στο μοναστήρι Νοραβάνκ, το οποίο φωλιασμένο στα 1550 μέτρα κυριαρχείται από υψηλά βουνά τα οποία του προσδίδουν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του και τα γλυπτά του και θεωρείται ένα από τα πέντε αριστουργήματα της Αρμένικης αρχιτεκτονικής.

4η ημέρα
Ερεβάν – Περιήγηση πόλης – Καθεδρικός και εκκλησίες του Ετσμιαζίν – Αρχαιολογικός χώρος Zvartnots

Στη σημερινή μας πρωινή περιήγηση στην πόλη, θα περάσουμε τις λεωφόρους Μάστοτς και Αμποβιάνι για να καταλήξουμε στο Ινστιτούτο Ματενανταράν, όπου φυλάσσονται 17.000 σπάνια χειρόγραφα της αρμενικής γλώσσας που αντιπροσωπεύουν την αρχαία μεσαιωνική επιστήμη και την κουλτούρα από όλες τις περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων και θα ανηφορίσουμε στα ερείπια της ακρόπολης του αρχαίου Ερεμπούνι στη Δυτική Αρμενία.

Η οχυρή πόλη που κτίσθηκε στο λόφο Αριμπερτ από το βασιλιά Αργκίστι (785-753) το 782 και έχει θέα στην κοιλάδα, υπήρξε σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της εποχής με θέα στην κοιλάδα.

Στη διαδρομή μας προς την επαρχία Armavir θα επισκεφθούμε την εκκλησία St Hripsime του 7ου αιώνα (Αγία Χριπσίμε) ένα εξαιρετικό δείγμα κλασσικής αρμενικής αρχιτεκτονικής και η παλαιότερη διασωθείσα εκκλησία της Αρμενίας.

Στη συνέχεια θα έρθουμε στο Ετσμιαζίν του οποίου οι ναοί και τα ερείπια της εκκλησίας του ανακτόρου στο Zvartnots αποτελούν δείγματα του βυζαντινού ρυθμού που άφησε την σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική της περιοχής τον 7o αιώνα .

Από τις αρχές του 4ου αιώνα όταν ο χριστιανισμός διαδόθηκε στην Αρμενία το Ετσμιαζίν υπήρξε θρησκευτικό κέντρο της Αρμενικής αποστολικής εκκλησίας και τόπος διαμονής του πνευματικού της ηγέτη και ιδρυτή της αρμενικής εκκλησίας του Άγιου Γρηγορίου του Πεφωτισμένου.

Ο σταυροειδής καθεδρικός, που σημαίνει «ουράνιοι άγγελοι», ιδρύθηκε το 303 και είναι ο πιο παλιός ναός της Αρμενίας. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν και θα έχουμε χρόνο για να σεργιανίσουμε στη γνωστή αγορά Βερνισάζ.

5η ημέρα
Ερεβάν – Άμπερντ – Σαγμοσαβάνκ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε βόρεια στην απομονωμένη επαρχία Αραγκατσότν για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι Σαγμοσαβάνκ που βρίσκεται κτισμένο στην άκρη του γκρεμού που σχηματίζει το φαρράγγι του ποταμού Κασάγ.

Το ονομά του στα αρμενικά σημαίνει «Μοναστήρι των Ψαλμών», είναι γνωστό για τη συλλογή Ιερών Βιβλίων και παραμένει από το 1255 ένα σπάνιο αυθεντικό αρμενικό αρχιτεκτόνημα.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο φρούριο ‘Αμπερντ -το φρούριο των σύννεφων- χτισμένο στην απεραντοσύνη του Αρμενικού οροπεδίου στα 2300 μέτρα στις υπώρειες του όρους Άγκατς.

Καθ’ οδόν θα σταθούμε στο σύγχρονο μνημείο του Αρμενικού Αλφάβητου που υψώθηκε το 2005 για να γιορταστούν τα 1600 χρόνια από την δημιουργία του αλφάβητου της αρμενικής γλώσσας. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν.

6η ημέρα
Ερεβάν – Λίμνη Σεβάν – Μονή Χάγκμπατ – Τιφλίδα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Τιφλίδα, πρωτεύουσα της γειτονικής Γεωργίας.

Στην διάρκεια της οδικής διαδρομής μας στη βόρεια Αρμενία θα επισκεφθούμε την πανέμορφη λίμνη Sevan η οποία θεωρείται από τις υψηλότερες λίμνες στον κόσμο 1950 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και είναι γνωστή για τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών ονομαζόμενη και η «πριγκίπισσα των ψαριών».

Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στο Μοναστήρι Sevanavank (9oς αιώνας) και αργότερα αναχωρούμε για την περιοχή Λόρι στη Βόρεια Αρμενία όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη μονή Χάγκμπατ η οποία αποτελείται από μια αίθουσα με τρούλο και προστατεύεται από την Unesco.

Φωτογραφίζοντας τα όμορφα τοπία στη συνέχεια θα έρθουμε στη Τιμπιλίζι την παλαιά Τιφλίδα όπου συναντά κανείς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, που μιλούν για το σπουδαίο πολιτισμό της περιοχής.

7η ημέρα
Τιφλίδα – Περιήγηση Πόλης

Ο ποταμός Κούρα που δροσίζει την πρωτεύουσα χωρίζει την πόλη στη μέση και οι προκυμαίες του μαζί με το γλυκό κλίμα δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Στην πρωινή μας περιήγηση στην όμορφη πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό Σιόνι (7ος – 19ος αιώνας), το ναό Μετέχι (12-13ος αιώνας) ο οποίος έγινε από το βασιλιά Δημήτριο ΙΙ, τη βασιλική Anchiskrati, τον πύργο της Καμπάνας (6ος – 18ος αιώνας), το ναό της Αγίας Τριάδας - τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, το εθνικό ιστορικό μουσείο και το φρούριο Ναρικάλα (4ος αιώνας), το οποίο δεσπόζει στην παλιά πόλη.

8η ημέρα
Τιφλίδα – «Πόλη μουσείο» -Μτσχέτα

Σήμερα θα έρθουμε στα φαράγγια του Καυκάσου, στην ανατολική Γεωργία, για να απολαύσουμε μία υπέροχη θέα και να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου της Ιβηρίας, την Μτσχέτα, η οποία υπήρξε για περισσότερο από 800 χρόνια πολιτικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο μεγάλης σημασίας.

Ο καθεδρικός ναός Dshuari, πλούσια διακοσμημένος σταυροειδής με τρούλο (9ος αιώνας) είναι ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά κτίσματα της Γεωργίας και περιλαμβάνεται στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς το Ανανούρι όπου και η ομώνυμη οχυρωμένη εκκλησία και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Τιφλίδα.

9η ημέρα
Τιφλίδα – Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* ή 5* στην Αρμενία (επιλογής σας)  4* και 5* στην Γεωργία
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως ακριβώς περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 600 €
 • Βίζα εισόδου 50€

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 120 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.
Βίζα εισόδου 50€

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί