oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Θιβέτ - Πλεύση Γιανγκτσέ – Χονγκ Κονγκ

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

16

ΗΜΕΡΕΣ

Κατμαντού - Ζανγκμού - Λάζε - Μονή Σάκυα - Πέρασμα Tsola - Ξιγκάζε - Μονή Tashilhunpo - Μονή Παλκχόρ - Λάσα - Τσουνγκτσίνγκ - Σπήλαια - Νταζού - Κρουαζιέρα στα Φαράγγια Γιανκτσέ - Γιτσάνγκ - Φράγμα Γκετζόου -Βουχάν - Χονγκ Κονγκ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – Πτήση

Είναι γνωστό ότι τα αριστουργήματα δεν περιγράφονται.  Το ταξίδι εξερεύνησης του Θιβέτ και των φαραγγιών του Ποταμού Γιανγκτσέ, είναι από μόνο του μια πινελιά ενός αριστουργήματος, που ξεφεύγει από τον «καμβά» και που η ανθρώπινη ματιά «μπορεί» να δει.   
Ολονύκτια πτήση για το θεϊκό Θιβέτ και το τεράστιο τεχνητό ποτάμι του Γιανκτσέ, που ακουμπά με όλο τον όγκο του και όλο το μεγαλείο του, στο «σώμα» της Κίνας, δίνοντας νερό σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας.

2η ημέρα
Κατμαντού

Πρώτος μας σταθμό η Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, η οποία σε υψόμετρο 1300 μ. αποτελεί το κέντρο της κοιλάδας του Κατμαντού. 

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

Το απόγευμα  θα έχουμε μία περιήγηση στην πόλη για να δούμε, μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ντάρμπαρ, γύρω από την οποία βρίσκονται τα ωραιότερα κτίρια της πόλης.

3η ημέρα
Κατμαντού-Ζανγκμού

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του κόσμου, αυτή που διασχίζει τον επιβλητικό ορεινό δρόμο των Ιμαλάϊων.
Άφιξη οδικώς στα σύνορα με το Θιβέτ, στη «γέφυρα της Φιλίας», στο Ζανγκμού, όπου βρίσκεται και η ψηλότερη κορυφή, το Όρος Έβερεστ (8846 μ.).
Εγκατάσταση σε απλό ξενοδοχείο

4η ημέρα
Ζανγκμού-Δρόμος της Φιλίας-Λάλουνγκ Λα-Τινγκρί-Λάζε

Στη διαδρομή μας στο «Δρόμο της Φιλίας» πάνω στη «Στέγη του Κόσμου», θα βρεθούμε στο πέρασμα Λάλουνγκ Λα (5200 μ.).
Στη συνέχεια περνώντας μέσα από τα γυμνά υψίπεδα του Θιβέτ, θα συναντήσουμε σαγηνευτικές περιοχές (7000-8000 μ.) για να βρεθούμε στο Gutshoκαι στην περιοχή του Τινγκρί, με εκπληκτική θέα προς το ChoOyo (8153 μ.). 
Στο Λάζε (4030 μ.), που βρίσκεται σε μία διασταύρωση με την Οδό 219, και είναι κτισμένο σε μία γόνιμη κοιλάδα, θα έρθουμε το απόγευμα.

5η ημέρα
Λάζε-Σα Γκύα-Tsola-Ξιγκάζε

Η μονή Σα Γκύα κτίσθηκε το 1073.  Από τους αρχικούς 108 ναΐσκους στη Βόρεια μονή σώζεται μόνο ένας. 

Η Νότια μονή είναι οχυρωμένη με τέσσερα φυλάκια.  Θα την επισκεφθούμε το πρωί και θα συνεχίσουμε, μέσα από το πέρασμα του Tsola (4500 μ.), με θέα προς το Έβερεστ, για το Ξιγκάζε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Θιβέτ.

6η ημέρα
Ξιγκάζε-Μονή Tashilhunpo-Γιαντσέ-Μονή Παλκχόρ-Στούπα Κουμπούμ-Λάσα

Το ταξίδι είναι στιγμές.  Είναι μετακίνηση «ψυχής», είναι ελευθερία, πάθος, νόστος.  Αυτά θα τα ζήσουμε όλα σήμερα.

Η Βουδιστική Μονή Tashilhunpo, που κάποτε έμεναν 6000 μοναχοί, ιδρύθηκε το 1447, φιλοξενεί ένα χάλκινο άγαλμα του Βούδα και αποτελεί την έδρα του Παντσεν Λάμα, του δεύτερου ηγέτη του Λαμαϊσμού.
Η κωμόπολη Γιανγτσέ, που περιβάλλεται από ένα επιβλητικό οχυρό του 1268, είναι μία πραγματικά παραδοσιακή πόλη του Θιβέτ με πανοραμική θέα στην πόλη PalkhorChoDe(15ος αιώνας).
Εδώ δεσπόζει το Κουμπούμ, μία στούπα με οκταγωνικό τρούλο και εντυπωσιακές τοιχογραφίες, εξαιρετικά δείγματα Θιβετιανής τέχνης. 
Θα τα επισκεφθούμε όλα ένα προς ένα και θα έρθουμε στη Λάσα, την  θρυλική πόλη με αναρίθμητες Βουδιστικές μονές.

7η ημέρα
Λάσα-Ποτάλα-Τζοκχάνγκ

Είμαστε όλοι φίλοι.  Βρισκόμαστε στον «Θρόνο του Θεού» και συνεχίζουμε για το Ανάκτορο Ποτάλα, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα με μονές, ναούς και παλάτια.  Σήμερα είναι το κέντρο της θεοκρατικής δύναμης του Θιβέτ και σύμβολο της Θιβετιανής θρησκευτικότητας. 

Θα το επισκεφθούμε και θα αναχωρήσουμε για τον Ναό Jokhang(7ος αιώνας), το κέντρο του Θιβετιανού Πολιτισμού και η παλαιότερη μονή του Θιβέτ.

Βγάζουμε φωτογραφίες και το απόγευμα επιστρέφοντας με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας, θα χειροκροτήσουμε τον αρχηγό μας για μία ακόμα ανεκτίμητη μέρα που μας χάρισε.

8η ημέρα
Λάσα-Μοναστήρι Ντρεμπούνγκ-Μονή Σέρα-Νορμπουλίνγκα

Έχουμε βρει τον ρυθμό μας και είμαστε όλοι έτοιμοι να ζήσουμε άλλη μια μέρα εμπλουτισμένη ευχάριστα.
Σε απόσταση 10 χλμ. από την Λάσα βρίσκεται η Μονή Ντρεμπούνγκ (1416), θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του δόγματος Γκελούγκα, του οποίου τα μέλη ασκούσαν μεγάλη επιρροή στη λήψη αποφάσεων.
Θα επισκεφθούμε τα κτίσματα τα οποία έχουν μείνει ανέπαφα από την μανία του κόκκινου στρατού, όπως τα Ανάκτορα, τα κτίρια των τεσσάρων Θεολογικών σχολών, καθώς και την αίθουσα συγκεντρώσεων Γκουοτσίν. 
Αφού συστηθούμε στους 600 μοναχούς που ζουν σήμερα εδώ, θα πάμε στον λόφο Γουότο για να επισκεφθούμε το μοναστήρι Σέρα και στη συνέχεια στο Πάρκο Νορμπουλίνγκα με το ομώνυμο Παλάτι, τα Θερινά Ανάκτορα των Δαλάι Λάμα.

9η ημέρα
Λάσα-Τσουνγκτσίνγκ-Σπήλαια Νταζού-Κρουαζιέρα στα Φαράγγια του Ποταμού Γιανγκτσέ

Βάλτε τρία ξυπνητήρια.  Μετά το πλούσιο πρωινό πετάμε για την μεγαλούπολη της Τσουνγκτσίνγκ, χτισμένη στην συμβολή των ποταμών Γιανγκτσέ και Jialing.  Από εδώ ο ακούραστος αρχηγός μας θα μας φέρει στην Νταζού για μία περιήγηση με επιμέλεια στα ομώνυμα Σπήλαια με πληθώρα από θαυμάσια, σκαλισμένα σε βράχους, αγάλματα.
Αργότερα θα έρθουμε στο λιμάνι για να επιβιβασθούμε στο πλοίο για μια τετραήμερη πλεύση στον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας και τρίτο στον κόσμο.

10η ημέρα
Κρουαζιέρα στα Φαράγγια Κουτάνγκ και Βου

Είμαστε στον Γιανγκτσέ.  Βασικός άξονας επικοινωνίας των κατοίκων επτά επαρχιών, γνωστός για τη μοναδική ομορφιά των «σκηνικών» της φύσης με κορυφαίο τμήμα τα θρυλικά Τρία Φαράγγια, που εμείς θα γνωρίσουμε.  Ταξιδεύοντας προς την αντίθετη ροή του ποταμού, θα επισκεφθούμε την πόλη του «Λευκού Αυτοκράτορα» και το Φενγκτού και θα έρθουμε στο Φαράγγι Κουτάνγκ, από όπου στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε  το Φαράγγι Βου.

11η ημέρα
Κρουαζιέρα στο Φαράγγι Σιλίνγκ

Το πράσινο τοπίο δεξιά και αριστερά, ψηλά βουνά καταπράσινα, «κόβουν» τον ουρανό.  Θα περάσουμε από τα στενά του Σενόνγκ για να φτάσουμε στο σημείο όπου θα πάρουμε «σαμπάν» που θα κουμαντάρουν Βαστάζοι.
Αργότερα επιβίβαση και πάλι στο πλοίο και προσεγγίζουμε το Σιλίνγκ, το τρίτο Φαράγγι.

12η ημέρα
Γιτσάνγκ-Επίσκεψη του Φράγματος-Γκετζόου-Βουχάν

Πλέοντας προς το Γιτσάνγκ θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το ποταμόπλοιο για να κατεβεί τα «5 σκαλιά», που θα το φέρουν στο παλιό επίπεδο του ποταμού. 
Άφιξη στο Γιτσάνγκ.
Μια φορά να δεις τα Φαράγγια δεν τα ξεχνάς ποτέ.
Αποβίβαση και συνεχίζουμε με μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά φράγματα στον κόσμο, το Γκετζόου.
Αργότερα αναχώρηση οδικώς για το Βουχάν. 
Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

13η ημέρα
Βουχάν-Χονγκ Κονγκ

Πτήση για το Χονγκ Κονγκ, την ανήσυχη πολιτεία. 
Άφιξη και βγείτε αμέσως για βιτρινοπερίπατο και γνωριμία με την πόλη.  «Ψυχραιμία  και καλό βόλι».

14η ημέρα
Χονγκ Κονγκ-Περιήγηση Πόλης-Λόφος Βικτόρια

Με την ψυχολογία στο «ζενίθ» ξεκινάμε για την περιήγηση της φανταστικής πολιτείας.  Θα περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ, που ενώνει την Καουλούν με το νησί, για να επισκεφθούμε το ψαροχώρι του Αμπερντήν και την ακτή Ρεπάλς, με έναν παράξενο Βουδιστικό Ναό κτισμένο στην άμμο.
Αργότερα ανεβαίνουμε στον λόφο της Βικτόρια για μία συγκλονιστική θέα του Χονγκ Κονγκ και των περιχώρων του.
Απόγευμα στη διάθεσή σας.

15η ημέρα
Χονγκ Κονγκ

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα  της πτήσης της επιστροφής. 
Ολονύκτια πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

16η ημέρα
Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται:  
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* Κατμαντού, 4* Θιβέτ  και Χονγκ Κονγκ
 • Διαμονή στο ποταμόπλοιο στον ποταμό Γιανγκτσέ, σε δίκλινες καμπίνες (standard)
 • Όλες οι προβλεπόμενες επισκέψεις στη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Πρωινό στο Χονγκ Κονγκ
 • Ημιδιατροφή στη Κίνα
 • Πλήρης διατροφή στο Γιανκτσε
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 750 €
 • Βίζα Εισόδου σε Νεπάλ  και Θιβέτ 80€
 • Τοπικοί φόροι 80 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση :
Το ταξίδι θα εκτελεσθεί εφ' όσον έχει αποκατασταθεί η οδική διαδρομήΝεπάλ-Θιβέτ
Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη με ΤΚ μέσω Κωνσταντινούπολης
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με  6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή Βίζα εισόδου στο Θιβέτ  80 € περίπου, στην Κίνα 70 €. Βίζα εισόδου στο Νεπάλ, 35 € περίπου. Απαιτούνται 4 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος