oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

8

ΗΜΕΡΕΣ

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα – Βίλνιους ξενάγηση πόλης  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βίλνιους  μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  Άφιξη  στο Βίλνιους ένα από τα σημαντικά επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκά κέντρα. Ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου & φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, ο Καθεδρικός Ναός, η εκκλησία της Αγίας Άννας είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

2η ημέρα
Εκδρομή στα Καούνας & Τρακάι

Μπουφέ πρόγευμα και θα κατευθυνθούμε 28 χλμ. δυτικά του Βίλνιους για την ιστορική πόλη-θέρετρο και πρώτο σταθμό της σημερινής μας εκδρομής το Τρακάι. Σημαντικής σημασίας είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι, κατοικία των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καούνας, που θεωρείται από τους Λιθουανούς ως η ≪αληθινή καρδιά≫ της χώρας τους. Το Καούνας υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Στη περιήγηση της πόλης, μεταξύ των άλλων θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, τον Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό Χολ το οποίο υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακές, κατοικία του Τσάρου και δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα
Βίλνιους – Ανάκτορο Ρούνταλε – Ρίγα 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ρίγα . Καθοδόν θα γνωρίσουμε το Ανάκτορο Ρούνταλε, το οποίο περιβάλλεται από μπαρόκ κήπους, αποτελεί αρχιτεκτονικό έργο του ιταλού αρχιτέκτονα Ραστρέλι και θερινή κατοικία του Δούκα του Courland. Σήμερα έχει υποστεί ήπια αναπαλαίωση, με δωμάτια & χώρους επισκέψιμους με ιδιάιτερα αυθεντική διακόσμηση & επίπλωση.  Άφιξη στη Ρίγα μια πόλη που αναμφισβήτητα έχει τον αέρα της παλαιότητας και μιας μοναδικής γοητείας . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα
Ρίγα – ξενάγηση πόλεως 

Μπουφέ πρόγευμα και θα ξεναγηθούμε στη Παλιά Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό  Ναό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα

εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης καθώς και τις εκκλησίες του Αγίου Πέτρου - προστάτης της Ρίγα - και του Αγίου Γεωργίου, το παλιότερο ιστορικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Θα δούμε τη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης πλαισιωμένη από σκηνές γεμάτες χρώμα από τη καθημερινότητα των ντόπιων, ενώ με το Μνημείο της Ελευθερίας που αποτελεί σύμβολο της Λεττονικής ελευθερίας θα κλείσει η σημερινή μας περιήγηση. Για το ελεύθερο απόγευμα μη διστάσετε να απολαύσετε το καφέ σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ ή να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες συνοδευμένα με την τοπική μπύρα της χώρας ή τέλος να επισκεφτείτε τη λουτρόπολη Γιούρμαλα μόλις 25 χλμ. από τη Ρίγα γνωστή για τα ξύλινα σπιτάκια & το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της. Επιστροφή στη Ρίγα . 

5η ημέρα
Ρίγα – Σιγκούλντα – Παλάτι Τουράιντε

Μπουφέ πρόγευμα  και στη σημερινή μας διαδρομή θα κατευθυνθούμε στα βορειανατολικά της Ρίγα με προορισμό την Σιγκούλντα που η ομορφιά της φύσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης αυτής. Μέσα από μια καταπράσινη ειδυλλιακή διαδρομή θα φτάσουμε στη περιοχή της Σιγκούλντα την επονομαζόμενη ≪Ελβετία της Λετονίας≫ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη κοιλάδα Γκάουγια. Επίσκεψη στο ένδοξο παλάτι των Ιπποτών Τουράιντε. Επιστροφή στη Ρίγα.

6η ημέρα
Ρίγα  – Πάρνου – Ταλλίν 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ταλλίν με ενδιάμεση στάση στη πόλη του Πάρνου, μιας πόλης 700 ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Αυτή η ≪πράσινη≫ πόλη, των 52.000 κατοίκων, διαθέτει 18 πάρκα και 35 χλμ. καταπράσινων λεωφόρων. Οι εκκλησίες της Αγίας Αικατερίνης και της Αγίας Ελισάβετ, το Δημαρχείο, ο Κόκκινος Πύργος και η Πύλη του Ταλλίν είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό το Ταλλίν .  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  Χρόνος για ξεκούραση & μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη του Ταλλίν με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά καφέ και τα μικρομάγαζα.

7η ημέρα
Ταλλίν – ξενάγηση πόλεως  

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη ξενάγηση στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει ως "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σύμβολο της πόλης αποτελεί το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, θα δούμε επίσης το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το κάστρο Τουμπέα χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής, το Εθνογραφικό μουσείο μαζί με το παλάτι & το πάρκο Κάτριοργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Απόγευμα ελεύθερο για να ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. 

8η ημέρα
Αθήνα – Ταλλίν 

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας . Νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής .

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
30/074*615€865€
06/084*615€865€
12/084*615€865€
19/084*615€865€
26/084*615€865€
02/094*615€865€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ / ΤΑΛΛΙΝ - ΑΘΗΝA με την LUFTHANSA (μέ ενδιάμεσο σταθμό)
 • Εφτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 300 €  
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, πάρκα και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά, κ.λ.π.
 • Ότι αναγράφεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο ή δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση:

 • Στο 7ήμερο πρόγραμμα στις 31/5 δεν περιλαμβάνεται η 5η μέρα.
 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12 ετών) στο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη .  Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ και ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
 • Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας .
 • Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.  

Ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία :
Vilnius : Hotel Crowne Plaza Vilnius 4* or similar
Riga :   Hotel Radisson Blu Elizabete 4* or similar
Tallin :  Hotel Radisson Blu Olympia 4* or similar

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος