oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Χανσεάτικη Λίγκα Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

8

ΗΜΕΡΕΣ

Ταλλίν-Τουραϊντα-Σιγκούλντα-Ρίγα-Γιουρμάλα-Ρουντάλε-Κάουνας-Τρακάϊ-Βίλνιους

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Ταλλίν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν.  Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα
Ταλλίν, περιήγηση πόλης

Στο Ταλλίν, χωρίς καμμία αμφιβολία υπάρχουν 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία τα οποία μπορούν να χαρακτηρίσουν την πόλη ως ένα μεγάλο υπέροχο μουσείο.

Στην πρωινή μας περιήγηση θα διαπιστώσουμε ότι στο γοτθικού στυλ ιστορικό κέντρο, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, υπάρχει το παλαιότερο Δημαρχείο σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη (14ος-15ος αιώνας) και οτι τα τείχη της πόλης τα οποία περιλαμβάνουν 26 πυργίσκους, έχουν διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό τους. 

Στην κάτω πόλη θα θαυμάσουμε τα γοτθικά καμπαναριά, τους πύργους, τα φυλάκια στα τείχη της πόλης και τις μπαρόκ στέγες των αρχοντικών κατοικιών.

Άλλα κτήρια που θα σας γνωρίσουμε,  είναι ο Καθεδρικός της Παρθένου Μαρίας και το μπαρόκ παλάτι του Kadriorg, με το πανέμορφο πάρκο το οποίο σχεδίαστηκε το 1718.

Το απόγευμα έχετε χρόνο ελεύθερο για να ακούσετε κονσέρτα ή να περπατήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια του Ταλλίν, για να αγοράσετε όμορφα σουβενίρ, σαν μια αξέχαστη ανάμνηση της πόλης. 

3η ημέρα
Ταλλίν – Σιγκούλντα – Κάστρο Ιπποτών Τουράιντα - Ρίγα - μουσείο με αυτοκίνητα αντίκες            

Πρωινή αναχώρηση για μια απο τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, τη Σίγκουλντα, πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της ιστορίας. Εδώ, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα. Το όνομά του σημαίνει "Κήπος του Θεού" και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. 
ο απόγευμα θα προσεγγίσουμε τη Ρίγα, της οποίας το ιστορικό κέντρο ανακηρύχθηκε τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Με την άφιξη μας στην πόλη θα επισκφθούμε το περίφημο μουσείο με τα αυτοκίνητα-αντίκες

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος 

4η ημέρα
Ρίγα - Περιήγηση πόλης  - Γιουρμάλα – Ρίγα                   

Στη διάρκεια της σημερινής μας πρωινής περιήγησης στην πόλη, θα δούμε μνημεία άφθαστης γοτθικής χάρης όπως είναι οι εκκλησίες του Αγίου Πέτρου με τον ξύλινο Πύργο, ύψους 137 μέτρων, ο οποίος είναι το έμβλημα της Ρίγας, η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου, η μεγάλη και η μικρή Εμπορική συντεχνία, την οποία ίδρυσαν εδώ οι Γερμανοί έμποροι στα μέσα του 14ου αιώνα και το Κάστρο τευτονικού ρυθμού με τη Σουηδική Πύλη.

Ο κύκλος των επισκέψεων στην πόλη θα ολοκληρωθεί με το Κοινοβούλιο και το οδοιπορικό στη νεότερη πόλη, όπου θα δούμε τα εξαίσια αρχιτεκτονήματα του Μιχαήλ Αϊζενστάιν.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πιο γνωστό παραθεριστικό θέρετρο της Λετονίας την Γιουρμάλα, μόλις 25χλμ απο την Ρίγα και θα απολάυσουμε την πανέμορφη αμμώδη παραλίας της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

5η ημέρα
Ρίγα – Παλάτι Ρουντάλε – Κάουνας 

Το πρωί θα συνεχίσουμε για το Κάουνας, πρωτεύουσα της χώρας την περίοδο του Μεσοπολέμου, η οποία απλώνεται  στη συμβολή των ποταμών Νέμουνα και Νέρις. Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε τη μικρή πόλη Ρουνταλε, όπου ορθώνεται  ένα απο τα πιο επιβλητικά ανάκτορα της Ευρώπης, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Ραστρέλι, ο οποίος έφτιαξε τα ανάκτορα των Τσάρων στην Αγία Πετρούπολη.

Άφιξη στο Κάουνας, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος 

6η ημέρα
Κάουνας περιήγηση πόλης –Τρακάι – Βίλνιους  

ΣΤο πρωί θα περιηγηθούμε στη Μεσαιωνική πόλη που πλαισιώνεται απο κτίσματα όλων των περιόδων της ιστορίας της, αρχίζοντας απο το Κάστρο. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, θα σταθούμε στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό με τον τάφο του εθνικού ποιητή Μαϊρόνις, θα συνεχίσουμε με το σπίτι των Εμπόρων και οδεύοντας κατά μήκους της οδού Βιλνιάου, θα έλθουμε στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στον απέραντο πεζόδρομο, όπου θα βρούμε κάθε είδους καταστήματα και είδη της τοπικής χειροτεχνίας.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη Τράκαϊ, άλλοτε πρωτεύουσα του ισχυρού Λιθουανο-Πολωνικού Βασιλείου, του οποίου κύριο αξιοθέατο είναι το κάστρο της Βιτάουτας, πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε.

Άφιξη το απόγευμα στο Βίλνιους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. 

7η ημέρα
Βίλνιους - Περιήγηση πόλης 

Το Βίλνιους είναι μια πανέμορφη πόλη,  της οποίας το ιστορικό κέντρο χαρακτηρίζεται απο γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, με μέγιστο αξιοθέατο  το αναγεννησιακό κτήριο του Πανεπιστημίου, το οποίο χρονολογείται απο το 1579.

Ο Καθεδρικός που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια, γνώρισε πολλές διαδοχικές προσθήκες προτού αποκτήσει τη σημερινή νεοκλασική του μορφή τον 18ο αιώνα. 

Το σπουδαιότερο μνημείο όμως της πόλης, είναι ο ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Η εσωτερική του διακόσμηση είναι εκθαμβωτική, με 2000 αγάλματα που φιλοτέχνησαν 200 απο τους καλύτερους τεχνίτες της πόλης.

Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Άννας, με το αρμονικό σχήμα και τις αυστηρές διαστάσεις. Ένα αριστούργημα «φλεγόμενης γοτθικής αρχιτεκτονικής».

Χρόνος Ελέυθερος.

8η ημέρα
Βίλνιους-Aθήνα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

Παροχές

Περιλαμβάνονται
·         Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
·         Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
·         Πρωινό  ή Ημιδιατροφή κάθε μέρα,ανάλογα με την επιλογή σας
·         Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως ακριβώς αναφέρονται
·         Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
·         Έμπειρος αρχηγός/συνοδός απο την Ελλάδα
·         Tοπικός ξεναγός  
·         Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
·         Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται 
·         Φόροι αεροδρομίων 345 €
·         Είσοδοι σε μουσεία – αξιοθέατα
·         Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
·         Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.Ταξιδιωτικά έγγραφα:
·         Έγκυρο διαβατήριοΥγειονομικές Προφυλάξεις:
·         Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος