oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Φωκίωνος 8 & Ερμού 34, 10563, Αθήνα

Μαδρίτη - Χώρα των Βάσκων

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

ΜΑΔΡΙΤΗ * ΜΠΙΛΜΠΑΟ * ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ * ΜΠΙΑΡΙΤΖ * ΜΠΟΥΡΓΟΣ*

*ΕΣΚΟΡΙΑΛ*ΣΕΓΚΟΒΙΑ * ΤΟΛΕΔΟ*

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (395 χλμ.)


Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Άφιξη και αναχώρηση με τουριστικό λεωφορείο, όπου μετά από ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο Μπιλμπάο. Μετά τη σύντομη πανοραμική περιήγησή μας στην πόλη άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα
ΜΠΙΛΜΠΑΟ – BISCAYAN COAST – GUERNIKA – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (150 χλμ.)


Φεύγουμε από το Μπιλμπάο προς την ακτή Biscayan. Θα απολαύσετε την πανοραμική θέα των παραλιακών πόλεων, όπως το Bermeo, μια πόλη με έντονα στοιχεία ναυτικής παράδοσης, τη Mundaka, που βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Mundaka και διάσημη λόγω των πρωταθλημάτων του Surf και στη συνέχεια φτάνουμε στη Guernika. Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Txakoli όπου θα δούμε τις τεχνικές επεξεργασίας κρασιού και θα δοκιμάσουμε κρασιά παραγωγής. Θα επισκεφθούμε το Casa de Juntas del Señorío de Vizcaya (η αίθουσα συνάντησης των κυρίων της Vizcaya). Η καρδιά του μνημείου είναι το "Guernika Tree", που συμβολίζει την ελευθερία των Βάσκων. Το σημερινό κτίριο είναι ένα καλό παράδειγμα νεοκλασικού, το οποίο κτίστηκε από τον Antonio Echevarría. Το κτίριο συνδυάζει τις λειτουργίες της Εκκλησίας και του Κοινοβουλίου. Για το λόγο αυτό σε μια κυκλική περιοχή όπου κτίστηκε σε κάθε πλευρά, βρίσκονται οι θέσεις για τα μέλη του κοινοβουλίου και στην κεφαλή υπάρχει ένας βωμός, όπου ο πρόεδρος είχε το γραφείο του. Θα επισκεφθούμε επίσης το Guernika Peace Museum Foundation. Σκοπός του μουσείου είναι η διάδοση των βασικών αρχών της ειρήνης, καθώς και η ενημέρωση των επισκεπτών σε αυτές τις ιδέες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα
ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΙΑΡΙΤΖ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (ΠΡ.) (300 χλμ.)


Ξεκινάμε για την εκδρομή μας στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο για να θαυμάσουμε το ενεχυροδανειστήριο που δεσπόζει επιβλητικά, την πλατεία Plaza de la Constitucion, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από όμορφες κατοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε υπήρξε αρένα ταυρομαχιών και θα το καταλάβετε από τον μεγάλο αριθμό των μπαλκονιών. Επίσης αξίζει την επίσκεψή σας το ενυδρείο, το Museo de San Telmo, που φιλοξενεί ένα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο, καθώς και το Palacio del Mar. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο διαμάντι του Ατλαντικού την πόλη Μπιαρίτζ – Biarritz. Πήρε το όνομα τις από τους Βάσκους και αποτέλεσε το ορμητήριο των φαλαινοκυνηγων τον 12ο αιώνα. Αργότερα στα μέσα του 18ου αιώνα, γιατροί συνέστησαν ότι ο ωκεανός στο Biarritz είχε θεραπευτικές ιδιότητες, εμπνέοντας τους ασθενείς να κάνουν προσκυνήματα στην παραλία για υποτιθέμενη θεραπείες για τις παθήσεις τους. Έγινε περισσότερο γνωστή το 1854, όταν η αυτοκράτειρα Eugenie (η σύζυγος του Ναπολέοντα ΙΙΙ) έχτισε ένα παλάτι στην παραλία (τώρα το Hôtel du Palais).

Μετά την περιήγησή μας χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Μπιλμπάο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα
ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ (400 χλμ.)


Αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Μπούργος. Το Μπούργος (Burgos) είναι πόλη στη βόρεια Ισπανία, ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλης. Η πόλη σήμερα είναι ταυτόχρονα και δήμος και βρίσκεται στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Μπούργος. Η πόλη περιβάλλεται από τα πάρκα Φουέντες Μπάνκας και Παθέο ντε λα Ίσλα.Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μαδρίτη. Πρωτεύουσα της Ισπανίας και κέντρο Ιστορίας και μουσείων.

5η ημέρα
ΜΑΔΡΙΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (40 χλμ.)


Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τη Μαδρίτη στις αρχές του 10ου αιώνα, όταν αποτελούσε οχυρό των Αράβων και ονομαζόταν Ματζρίτ. Ο βασιλιάς της, Λεώνης Ραμίρο Β' λεηλάτησε την περιοχή το 931. Η Μαδρίτη υπήρξε πολλές φορές εστία ταραχών, απ' τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν η επανάσταση των Κομμοννέρος (1520-1521) εναντίον του Κάρολου του Ε'.Την εποχή του Φίλιππου Β' η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας κι έδρα του βασιλιά. Μόνο όμως κατά το 18ο αιώνα, με την άφιξη των Βουρβόνων, η πόλη απόκτησε ζωή κι εμφάνιση πρωτεύουσας.Κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο (1936-1939) η Μαδρίτη δέχτηκε την επίθεση του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, που κατέλαβε ορισμένες περιοχές στις δυτικές και βορειοδυτικές παρυφές της πόλης. Οι δημοκρατικές δυνάμεις κράτησαν την πόλη μέχρι το 1939, αλλά υπέκυψαν, γιατί οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις είχαν προξενήσει σημαντικές ζημιές.

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 667 πάνω απ' την επιφάνεια της θάλασσας στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες, στο κέντρο της χώρας. Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό και παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές. Λόγω της τοποθεσίας και της ιστορίας της η Μαδρίτη θεωρείται ως το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Περίπου 70χλμ νότια βρίσκεται η ιστορική πρωτεύουσα Τολέδο.

6η ημέρα
ΜΑΔΡΙΤΗ-ΕΣΚΟΡΙΑΛ-ΣΕΓΚΟΒΙΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) ( 190 χλμ.)


To όνομά της Σεγόβια είναι Κελτιβεριανής προέλευσης πρώτοι κάτοικοι ονόμασαν την πόλη Segobriga. Αυτό το όνομα προέρχεται από δύο όρους της Κελτιβεριανής γλώσσας του Κέλτικου παρακλαδιού της Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας όρος sego σημαίνει "νίκη" ενώ η κατάληξη -briga θα μπορούσε να σημαίνει "πόλη" ή "δύναμη"

Το Ελ Εσκοριάλ είναι πόλη που βρίσκεται εντός της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης, σε απόσταση 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Ανήκει στην κομάρκα της Κουένκα ντελ Γουαδαρράμα. Ο πληθυσμός του για το 2009 ανερχόταν στις 14.979 κατοίκους.Η περιοχή του Ελ Εσκοριάλ αποτελεί έδρα του εθνικού πάρκου της Λα Γκρανχίγια ντε Λα Φρεσνέδα. Η διάσημη Βασιλική Έδρα του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ επίσης γνωστή ως Μοναστέριο ντε Ελ Εσκοριάλ ή Ελ Εσκοριάλ, βρίσκεται στην γειτονική πόλη του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ. Στα προάστια του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ βρίσκεται το εθνικό μνημείο του Βάγιε ντε λος Καΐδος (Κοιλάδα των Πεσόντων).

7η ημέρα
ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ (146 χλμ.)


Το Τολέδο είναι πόλη και δημοτικό διαμέρισμα της Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της αυτόνομης κοινότητας Καστίλη-Λα Μάντσα. Βρίσκεται κεντρικά της χώρας, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη και επί της δεξιάς όχθης του ποταμού Τάγου. Από το 1986, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στο παρελθόν (1085-1559) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας, ισχυρό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο αποτελώντας μια ολόκληρη πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Στα αξιοθέατά του που η Μαυριτανική όψη της πόλης διατηρείται μέχρι σήμερα, ανήκει ο γοτθικός καθεδρικός ναός, στην είσοδο της πόλης που κτίσθηκε επί ναού του 6ου αιώνα και παρουσιάζει εντυπωσιακό συνδυασμό αρχιτεκτονικού ρυθμού και που χρονολογείται από το 1493, με έργα των Γκόγια και Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και το περίφημο οχυρό του Αλκάθαρ γνωστότερο και ως Αλκαζάρ, τετράγωνο οικοδόμημα με πύργους σε κάθε γωνία που δεσπόζει από λόφου στην πόλη. Παλαιότερα το οχυρό αυτό αποτελούσε το ανάκτορο των Βασιλέων της Καστίλλης. Κατά τον μεσαίωνα έως τα νεότερα χρόνια, το Τολέδο υπήρξε επίσης σημαντικό κέντρο παραγωγής σπαθιών και άλλων χειροποίητων καλλιτεχνημάτων.

8η ημέρα
ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
20/05740€910€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 •  Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα.
 •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 •  Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
 •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 •  Πρωινό καθημερινά και 4 γεύματα .
 •  3 διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο ή Σαν Σεμπαστιάν.
 •  4 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη.
 •  Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 •  Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής Ευθύνης. Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 •  Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
 •  Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.