5

ΗΜΕΡΕΣ

Βαρσοβία- Τσεστοχόβα-Κρακοβία-Άουσβιτς-Βιέλτσκα

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Aθήνα-Bαρσοβία –Ιστορικό Κέντρο Βαρσοβίας

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βαρσοβία. Άφιξη και ξενάγηση πόλης, θα διαπιστώσουμε ότι η Βαρσοβία αναδύθηκε απο τις στάχτες του πολέμου και φτιάχτηκε από την αρχή, για να αποτελέσει ξανά την πρωτεύουσα της χώρας. Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης η οποία προστατεύεται από την UNESCO, κυριαρχεί η Παλιά πλατεία της Αγορας, ο Βασιλικος Πύργος σε ρυθμό Πρώιμου μπαρόκ, που άρχισε να ανακατασκευάζεται το 1971 και δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία μαζί με τον στύλο του Σιγισμούνδου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, θα φωτογραφηθούμε μπροστά από το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι και θα δούμε πολλά ιστορικά κτήρια, εκκλησίες και μνημεία, όπως το Μέγαρο της Όπερας, τα παλάτια Μπελβεντέρ, Βιλανούφκα και Παζιένκι. Στο ελεύθερο απόγευμα, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στη λεωφόρο Γιεροσολίμσκε ή στη κεντρική πλατεία να φωτογραφίσετε το άγαλμα του πρίγκηπα JosefPonlatowski μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο ή το Μέγαρο του Πολιτισμού, το οποίο στην περίοδο του Κομμουνισμού ήταν «σύμβολο της ακλόνητης φιλίας μεταξύ Σοβιετικών και Πολωνών». Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος

2η ημέρα
Βαρσοβία-Τσεστοχόβα-Κρακοβία

Το πρωί αφήνουμε την Βαρσοβία και συνεχίζουμε για την πόλη-προσκυνηματικό σταθμό- την Τσεστοχόβα, η οποία βρίσκεται στο λόφο JasnaGora. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, στην γιορτή της Αναλήψεως, χιλιάδες πιστοί από όλη τη χώρα έρχονται εδω για να προσκυνήσουν τη «Μαύρη Παρθένο». Το αντικείμενο λατρείας είναι μια μεγάλη εικόνα σε σκούρους τόνους, η οποία φημολογείται ότι μεταφέρθηκε εδώ στα τέλη του 14ου αιώνα. Η Παναγία αναδείχθηκε σε «βασίλισσα του Έθνους», μετά την παράδοση που θέλει την Παρθένο Μαρία να σώζει την πόλη το 1655 κατά την πολιορκία του JasneGora απο τους Σουηδούς. Στην Κρακοβία, την παλαιά βασιλική πόλη της Πολωνίας, η οποία από τον 11ο μέχρι τον 18ο αιώνα υπήρξε ο τόπος στέψεων των Πολωνών βασιλέων θα έλθουμε το απόγευμα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα
Κρακοβία-Περιήγηση πόλης – Ιστορικο Κεντρο- Αλατορυχεία της Βιέλτσκα


Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιήγησή μας, η οποία περιλαμβάνει τα πλέον ενδιαφέροντα ιστορικά και καλλιτεχνικά αξιοθέατα της πόλης, η οποία είναι κτισμένη πάνω στον ποταμό Βιστούλα και από τον 10ο αιώνα, ήταν ήδη σημαντικό κέντρο εμπορίου και αργότερα κατέστη αρχιεπισκοπική έδρα. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στην Εβραϊκή περιφέρεια του Καζίμιεζ, όπου θα δούμε την παλιά Συναγωγή του 15ου αιώνα, το παλιό Νεκροταφείο και το εργοστάσιο του Σίντλερ. Αργότερα θα έλθουμε στο λόφο Βαβέλ, για να δούμε το βασιλικό παλάτι με τον περίστυλο, το γειτονικό Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού, όπου είναι ενταφιασμένοι οι βασιλείς, το παρεκκλήσι του Σιγισμούνδου και βέβαια στην πλατεία της αγοράς, θα επισκεφθούμε ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, την εκκλησία της Παναγίας με τον περίφημο κεντρικό βωμό που φιλοτέχνησε ο Γερμανός γλύπτης VeitStob, το επιβλητικό Δημαρχείο, την υφασματαγορά και την κύρια πλατεία της αγοράς - τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας-, φτιαγμένη το 1527, η οποία έχει μείνει άθικτη μέχρι σήμερα. Αργότερα θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς θα διεισδύσουμε νότια της Κρακοβίας, στη Βιέλτσκα που ανήκει στα μνημεία της UNESCO, όπου σε 300 μέτρα βάθος υπάρχει ένα από τα αρχαιότερα ορυχεία άλατος στον κόσμο, όπου ήδη από τον 11ο αιώνα γινόταν παραγωγή «λευκού χρυσού», το αλάτι το οποίο υπήρξε σημαντική πηγή πλούτου για την Πολωνία.Κρακοβία- Στρατόπεδο Εξόντωσης Άουσβιτς , ΒαρσοβίαΣήμερα θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς θα διεισδύσουμε στο Αουσβιτς, τo οποίo χαρακτηρίζεται ώς τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικης Κληρονομιάς της UNESCO. Το στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς, ιδρύθηκε το 1940 ως στρατόπεδο εργασίας και εξόντωσης. Δύο

εκατομμύρια Εβραίοι αλλά και τσιγγάνοι, πολιτικά αντιφρονούντες και αιχμάλωτοι πολέμου, θανατώθηκαν εδώ.Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Birkenau, το οποίο κτίσθηκε το 1941 και απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα απο το Άουσβιτς, θα έλθουμε αντιμέτωποι με τη φρίκη και τη βαρβαρότητα της «μηχανής» των Ναζί. Συνεχίζουμε για την τη Βαρσοβία, με τους γαλάζιους ουρανοξύστες και τους γεμάτα καταστήματα  δρόμους όπου θα έρθουμε το απόγευμα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.Χρόνος στη διάθεσή σας.

4η ημέρα
Βαρσοβία-Αθήνα


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Παροχές

Περιλαμβάνονται :
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* 
  • Ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές με Ελληνόφωνο Ξεναγό όπως ακριβώς αναφέρονται
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο και σε όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Φόροι αεροδρομίων 
Δεν περιλαμβάνονται :
  • Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά
  • Είσοδοι στις περιλαμβανόμενες εκδρομές 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις: Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.


Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000