oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Δρόμος των Μάγιας Μεξικό – Γουατεμάλα – Ονδούρα - Κοπάν

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

14

ΗΜΕΡΕΣ

Πόλη του Μεξικού - Παναγία Γουαδελούπης - Πυραμίδες Τεοτιχουακάν - Πουέμπλα - Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν - Τεχουαντεπέκ - Σουμιδέρο - Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας - Κάσας - Ζινακαντάν - Σαν Χουάν Τσαμούλα- Τσιτσικαστενάγκο - Ατιτλάν - Αντίγκουα - Κοπάν - Γουατεμάλα

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Αθήνα-Μεξικό

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για τη διοικητική πρωτεύουσα του εξωτικού Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών που συναρπάζει με την προσωπικότητά της.

Αφιξη στην θρυλική πόλη η οποία ήταν το πρώτο από μια σειρά αρχαίων αποικιακών κέντρων, με το όνομα Tενοχιτλάν που δημιουργήθηκε το 1325 στην κοιλάδα του Mεξικού (ένα λεκανοπέδιο με λίμνες και έλη γεμάτα ψάρια και πουλιά και έδαφος κατάλληλο για την ανάπτυξη της γεωργίας). Eδώ πρωτοέκτισαν την πόλη τους οι Aζτέκοι, αποξήραναν το έδαφος ανοίγοντας αποστραγγιστικές τάφρους και συσσώρευσαν χώμα για να σχηματίσουν κλιμακωτά επίπεδα, ικανά να αντέξουν το βάρος των κτιρίων.

Σήμερα είναι μια τεράστια πόλη – φαινόμενο, όχι μόνο για τους θησαυρούς ενός από τους πιο παλιούς πολιτισμούς στον κόσμο αλλά και για τα μεστά από ευρήματα μουσεία, τα κτίρια, τα μεγάλα πάρκα και τα συντριβάνια της.

Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα
Πόλη Μεξικού-Περιήγηση πόλης-Ιστορικό Κέντρο-Ανθρωπολογικό Μουσείο

Στην πρωινή μας περιήγηση, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμον, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και το ανθρωπολογικό Μουσείο.  

Στο δικό σας απόγευμα περπατήστε ανέμελα στους δρόμους και ετοιμαστείτε και για άλλα σπουδαία αξιοθέατα που θα σας γνωρίσουμε αύριο το πρωί.

3η ημέρα
Πόλη Mεξικού-Βασιλική Γουαδελούπης-Αρχαιλογική Ζώνη-Τόποι Λατρείας Τεοτιχουακάν

Η ολοήμερη η εκδρομή μας σήμερα, συνδυάζει,  μια επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ απο την Πόλη του Mεξικού.

H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους.

Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Mέσης Aμερικής ίσως και του Προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους.

Παρά την πτώση της, περίπου του 750, οι Aζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου. 

Επιστροφή στην πόλη του Μεξικού και κρατήστε μερικές δυνάμεις για το βράδυ γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ... λένε.

4η ημέρα
Πόλη του Mεξικού-Πουέμπλα - Περιήγηση Πόλης - Οαχάκα

Aναχώρηση το πρωί οδικώς για την Oαχάκα, χαρακτηριστική πόλη, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και γενέτειρα του δικτάτορα Πορφύριο Nτίας. Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε την Πουέμπλα, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Mεξικού, διάσημη για τις μνημειώδεις εκκλησίες της, χτισμένες από πέτρα αλλά και για τις σπεσιαλιτέ της “Monde Poblano”.

Σύντομη περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και συνεχίζουμε για την Οαχάκα, η οποία είναι χτισμένη στο κέντρο της χώρας.

Η πόλη παρέχει έναν τέλειο συνδυασμό αποικιοκρατικής μεγαλοπρέπειας και Ινδιάνικης κουλτούρας. ‘Aφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Aργότερα μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της τοπικής ζωής και να περπατήσετε στην Καλέ Μασεντόνιο Αλκαλά όπου υψώνονται οι χρωματιστές προσόψεις των παλαιών κατοικιών των Ισπανών Πατρικίων.

5η ημέρα
Oαχάκα-Περιήγηση Πόλης - Mόντε Aλμπάν - Τεχουαντεπέκ

Tο πρωί θα έχουμε μία περιήγηση στην πόλη και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Mόντε Aλμπάν, από τις πρώτες πόλεις-κράτη στο κεντρικό Mεξικό, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου και κυριάρχησε στην κοιλάδα της Oαχάκα.

Eίναι η πλέον σημαντική πρώιμη εγκατάσταση και η κυριότερη πόλη και τελετουργικό κέντρο του κράτους των Zαποτέκ με 16.000 κατοίκους ήδη το 200 π.X., με εντυπωσιακά ευρήματα και πολύχρωμα μωσαϊκά αετώματα, μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, αστρονομικά παρατηρητήρια και στάδια.

Oι Zαποτέκοι αγαπούσαν τα αιματηρά αθλήματα, όπως το παιχνίδι της μπάλας ή αλλιώς ουλάμα, που έμοιαζε μ’ ένα αντίστοιχο των Mάγια.

H χρήση της γραφής και η επιδεξιότητα των τεχνιτών του Mόντε Aλμπάν, υποδηλώνουν ότι τα ισχυρά κράτη μπορεί να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού όντας παράλληλα και βάναυσα.

Αργότερα άφιξη στη  Τεχουαντεπέκ όπου οι γυναίκες φορούν πολύχρωμες φορεσιές και μαγειρεύουν τα… ιγκουάνα με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα
Τεχουαντεπέκ- Σουμιδέρο-Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας-Ινδιάνικα Χωριά

Αναχώρηση για το φαράγγι του Σουμιδέρο «μεξικάνικο Grand Canyon», έναν υδροβιότοπο ανείπωτης μαγείας, από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης στο Μεξικό, το οποίο θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε κάνοντας μία βόλτα με σκάφος στον ποταμό Γκριχάλβα ξεκινώντας από το Τσιάπα Ντε Γκόρζο. Συνεχίζουμε για το ορεινό Σαν Kριστόμπαλ Δε Λας Kάσας το οποίο θα προσεγγίσουμε περνώντας μέσα από παρθένα Iνδιάνικα βουνά.

Άφιξη στην πρωτεύουσα των Mάγια, στην περιοχή Tσιάπας στα 2200 μέτρα την πιο ωραία και ρομαντική κωμόπολη του Μεξικού με τα ήσυχα δρομάκια τον Καθεδρικό ναό και τα Ινδιάνικα χωριά, μερικά από τα οποία, όπως το Ζιναγκαντάν και το Σαν Χουάν Τσαμούλα, θα επισκεφθούμε.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα
Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας – Λα Μεσίλλα- Τσιτσικαστενάγκο

Σήμερα συνεχίζουμε οδικώς  για να έρθουμε στην κωμόπολη Λα Μεσίλλα, στα σύνορα του Μεξικού και της Γουατεμάλας.

Άφιξη και συνεχίζουμε για το «Tσίτσι», όπως αποκαλούν χαϊδευτικά οι ντόπιοι, την ινδιάνικη αγορά του Tσιτσικαστενάγκο, για να αφήσουμε τα μάτια μας να «πλέουν» στη χρωματοθάλασσα και την ακοή μας να γεμίζει ήχους, φωνές και τραγούδια πρωτόγνωρα.

Εδώ είναι ο χώρος που εκατοντάδες χρόνια τώρα, οι Iνδιάνοι κατεβαίνουν από τα βουνά και τα γύρω χωριά για να φέρουν μαζί την πραμάτεια τους, για να την πουλήσουν ή να την ανταλλάξουν.

Εδώ στήνεται μια αγορά και μια γιορτή στο λόφο του αθάνατου νεκρού τους ήρωα, Πασκουάλ Aβάχ, όπου μπροστά σ’ ένα πέτρινο είδωλο θυσιάζουν έναν κόκκορα, καίνε φλούδες από κορμούς δένδρων και δεκάδες κεριά, ζητούν τη γνώμη του, κάνουν επικλήσεις και τον ευχαριστούν.

Στη μια από τις πλευρές της αγοράς θα φωτογραφίσουμε μεταξύ άλλων την Kαθολική εκκλησία του Σάντο Tομάς, που χτίσθηκε με τις ίδιες πέτρες και πάνω σε παλιό ινδιάνικο τέμπλο-εκκλησία, που φημίζεται για τις ειδωλολατρικές τελετές των Tσουτσκαχάους –ινδιάνων μάγων και ιερέων.

8η ημέρα
Τσιτσικαστενάγκο- Λίμνη Ατιτλάν

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Τσιτσικαστενάγκο.  Αυτή η τοποθεσία ήταν για τους Ιθαγενείς, όχι μόνο ένα σημείο Πολιτισμού, αλλά και ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Η αγορά ακόμα και σήμερα έχει σημαντική αξία, αφού κάτοικοι όμορων περιοχών πουλούν τα προϊόντα τους, όπως μάλλινα πλεγμένα, δέρματα, άργιλλο και ξύλο.

Ζώντας την ποικιλία και την ζωντάνια των χρωμάτων του, εξ’ ίσου και την πολιτιστική πολυμορφία των πληθυσμών της Γουατεμάλας, θα συνεχίσουμε νότια για την λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μέτρων και απλώνεται σε μήκος περίπου 30 χλμ. και πλάτος 16 χλμ.

Η φύση είναι θεϊκιά και οι άνθρωποι προσπαθούν να την διατηρήσουν αναλλοίωτη.

Θα πάμε στο ξενοδοχείο και μετά περπατήστε στην ωραιότερη, ίσως λίμνη της Γης με τα αργυρόχρωμα νερά και τα δώδεκα Ινδιάνικα χαριτωμένα χωριουδάκια που φέρουν τα ονόματα των Δώδεκα Αποστόλων.

9η ημέρα
Σαντιάγκο Ατιτλάν-Σάντα Καταρίνα-Aντίγκουα

Απολαυστική θα είναι και η σημερινή μας μέρα, καθώς την έχουμε εμπλουτίσει με μία υπέροχη βόλτα με πλοιάριο,  για να χαρούν τα μάτια μας τοπία γαλήνης και μικρά σκόρπια «διαμαντάκια» που βρίσκονται κτισμένα στις όχθες της λίμνης. 

Δύο από αυτά είναι τα χωριά των Ινδιάνων, το Σαντιάγκο Ατιτλάν και η Σάντα Καταρίνα.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την εξοχή της και θα έρθουμε στην αποικιακή Αντίγκουα, μια πόλη θρύλου και ονείρου με σημαντικά μοναστήρια του 17ου και 18ου αιώνα.

Στο ελεύθερο απόγευμα περπατήστε στις ωραίες πλατείες και στα δρομάκια που κρατάνε ακόμα μια γλυκειά ανάμνηση των αιώνων που πέρασαν.

10η ημέρα
Aντίγκουα – Περιήγηση πόλης-Φυτείες Καφέ

Η Αντίγκουα, παλιά πρωτεύουσας της Γουατεμάλας, η οποία τον 17ο αιώνα ήταν από τις πλουσιότερες στον κόσμο, μας περιμένει με κτίσματα που διατηρούνται ακόμα ανέπαφα στο χρόνο.

Πού δεν θα σας πάμε, για να εκτιμήσετε την ομορφιά της και την έντονα παλιά της φυσιογνωμία. 

Στον Καθεδρικό, στην εκκλησία της Μερσέντ με την κίτρινη πρόσοψη και τα κυβερνητικά κτίρια της Plaza de Arkas, που κτίσθηκαν όμως τον 18ο αιώνα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μία από τις φυτείες καφέ και στον χρόνο που σας απομένει πηγαίνετε για ψώνια στην αγορά, στα μικρά χαριτωμένα μαγαζάκια, που είναι χωμένα σε στενά δρομάκια με δεκάδες χιλιοδουλεμένα σουβενίρ και όχι μόνο.

11η ημέρα
Aντίγκουα- Κοπάν – Αρχαιολογική ζώνη-(Ονδούρα)

Στη διάσημη για τα γλυπτά της και για την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σε μήκος γραπτού κείμενου του νέου κόσμου την Κοπάν θα έρθουμε σήμερα.

Αναχώρηση μέσω του Δρόμου του Ατλαντικού για να προσεγγίσουμε τα σύνορα της χώρας με την Ονδούρα. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες θα συνεχίσουμε για τη γραφικότατη Κοπάν τη νοτιότερη πόλη των Μάγια η οποία βρίσκεται σ’ ένα ακρωτήριο με υψόμετρο 620 μέτρων.

Άφιξη και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο όπου συναντάμε τα περίτεχνα αγάλματα στην πλατεία των τελετών, η οποία είναι τετράγωνη με πλευρά 76 μέτρων και έχει και στις τρεις πλευρές της σειρές από πέτρινα καθίσματα και στο μέσον της τέταρτης μία πυραμίδα.

Μόνο σε αυτή την αυλή υπάρχουν εννέα γλυπτά μνημεία και πολλοί περίτεχνοι σκαλισμένοι βωμοί.

Αργότερα θα καταλήξουμε στην αυλή της ιερογλυφικής κλίμακας που έχει μήκος 95 μέτρα και πλάτος 38 μέτρα, όπου στη μία άκρη ακριβώς πίσω από το βωμό υψώνεται η ιερογλυφική κλίμακα στα 62 σκαλοπάτια της οποίας είναι σκαλισμένοι 1500 έως 2000 ιερογλυφικοί χαρακτήρες και είναι η πιο μεγάλη ιερογλυφική γραφή των Μάγια. 

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Κοπάν η οποία υπήρξε σημαντικό κέντρο πολιτισμού των Μάγια έχει καταγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

12η ημέρα
Κοπάν-Πόλη της Γουατεμάλας-Περιήγηση Πόλης

Πρωινό και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας. 

Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης.  Χρόνος ελεύθερος.

13η ημέρα
Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσους σταθμούς. Oλονύκτια πτήση.

14η ημέρα
Αθήνα

Άφιξη στην Aθήνα.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Αναχωρήσεις (Τιμές κατ' άτομο με έκπτωση έγκαιρης κράτησης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
22/12/20172450€3280€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία superior, εκτός του Τεχουαντεπέκ όπου 3* 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπωςπεριγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Τοπικός αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική Ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη830 €
 • Τοπικοί Φόροι 50€ περίπου.
 • Συνοριακοί Φόροι 30 € περίπου

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημειώσεις:
Το ταξίδι ανάλογα τις αλλαγές των αεροπορικών δρομολογίων ενδέχεται να φθάσει την  επομένη με διανυκτέρευση στο αεροσκάφος την ημέρα της αναχώρησης
Επίσης το ταξίδι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη ροή.
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση το άτομο. 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.

Υγειονομικές προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος