oroiΕπικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς μας σύμβουλους στο 2103747000
ή επισκεφθείτε μας Κηφισίας 228, 14562, Κηφισιά

×

Ειδοποίηση

Google Geocoding API error: The request was denied.

Ιστορική Αιθιοπία - Καταγραφές Unesco

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

10

ΗΜΕΡΕΣ

Αντίς Αμπέμπα - ΜπαχάρΝτάρ - Λίμνη Τάνα - Καταρράκτες Τισσισάτ - Γκοντάρ - Λαλιμπέλα - Αξούμ - Μέκελλε

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα
Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιθιοπία με την τρισχιλιόχρονη Ιστορία και την μοναδικότητα των μνημείων της , τα περισσότερα των οποίων προστατεύονται από την Unesco.

2η ημέρα
Αντίς Αμπέμπα - Αξούμ

Προσγειωνόμαστε νωρίς το πρωί στην Αντίς Αμπέμπα και συνεχίζουμε με πτήση για το Αξούμ, έδρα ενός αξιοπρόσεκτου Βασιλείου την εποχή του Χριστού, γνωστό στους Έλληνες σαν Αξώμη. Άφιξη στο πολιτικό και πνευματικό κέντρο της Αρχαίας Αιθιοπίας, ενδιαφέρον μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

Στην απογευματινή μας περιήγηση στα ερείπια που δείχνουν την μεγαλοπρέπεια της αρχαίας εμπορικής και πνευματικής ομώνυμης πόλης, κυριαρχούν περίπου 130 γιγαντιαίες στήλες που μοιάζουν με οβελίσκους.

Ο μεγαλύτερος από τους μονόλιθους αυτούς έχει ύψος 23 μέτρα. Τα έργα αυτά είναι αναπαραστάσεις των σπιτιών των πνευμάτων που έχουν ύψος ως εννέα ορόφους και είναι χαρακτηριστικά της περιοχής Χαντραμότ.

Ανάμεσα στα κυριότερα κτίρια συγκαταλέγεται ο ναός της Παναγίας της Σιών, στον οποίο σύμφωνα με τον θρύλο φυλάσσεται η Ιερή Κιβωτός που σώθηκε από τον Ναό της Ιερουσαλήμ, τα ερείπια των ανακτόρων των πρώτων βασιλέων, και τα λουτρά της Βασίλισσας του Σαβά.

3η ημέρα
Αξούμ-Αντιγκράτ-Μέκελλε 

Σήμερα θα διασχίσουμε τα εντυπωσιακά τοπία του Τιγράϊ, θα έχουμε μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη Γιέχα για να δούμε τον Ναό του Ήλιου, το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο της αιθιοπικής αρχαιότητας και θα συνεχίσουμε για το Μέκκελε.

4η ημέρα
Μέκελλε-Λαλιμπέλα-Πελεκητές Εκκλησίες                                        

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Λαλιμπέλα, την Χριστιανική Ακρόπολη του

αιθιοπικού οροπεδίου , που διάλεξε ο ομώνυμος βασιλιάς της δυναστείας Ζαγκβέ για νακτίσει τις εκκλησίες του, με τέτοιο τρόπο που μέχρι τότε δεν είχε δει ο κόσμος.

Για δύο ολόκληρες μέρες θα επισκεπτόμαστε τις 11 εκκλησίες της Λαλιμπέλα που μοναδικό κοινό στοιχείο έχουν ότι είναι σκαλισμένες σε ένα συμπαγές κομμάτι γρανίτη.

Οι εκκλησίες οι οποίες φέρουν συγκεντρωτικά το όνομά του Λαλιμπέλα θεωρούνται από πολλούς το όγδοο θαύμα του κόσμου και προστατεύονται από την Unesco. Αποτελούνται από δύο ομάδες και βρίσκονται βόρεια και νότια του ποταμού Ιορδάνη ο οποίος είναι άνυδρος.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε στην συνέχεια τις εκκλησίες της νότιας ομάδας οι οποίες έχουν λαξευτεί σε τοίχους με πύλες σε βραχώδες πέτρωμα, με άμβωνες και ιερά, σκαλιστά τέμπλα και εικονοστάσια.

5η ημέρα
Λαλιμπέλα-Περιήγηση Πόλης  

Ο ίδιος ο Θεός, λέει ο θρύλος ότι έδωσε τα σχέδια στην Λαλιμπέλα για να κτίσει τις εκκλησίες και τις οδηγίες για την διακόσμηση τους. Το πρωί θα επισκεφθούμετις εκκλησίες της Βόρειας ομάδας, όπου εντυπωσιακός για τις διαστάσεις του, είναι ο ναός του Σωτήρος και η κιονοστοιχία που τον περιβάλλει. Πολλές από τις εκκλησίες επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευτές σήραγγες και η κάθε μία απ’αυτές φιλοξενεί ιστορικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς

6η ημέρα
Λαλιμπέλα-Γκοντάρ

Σήμερα θα αφήσουμε την Λαλιμπέλα για να έρθουμε οδικώς στην πλέον ελκυστική πόλη της χώρας, την Γκοντάρ.

7η ημέρα
Γκοντάρ-Περιήγηση Πόλης-Μπαχάρ Νταρ

Το πρωί θα επισκεφθούμε τα περίχωρα και την οχυρωμένη πόλη ΦασίλΤσέμπι, όπου φιλοξενούνται εντυπωσιακά έργα που φανερώνουν ευρωπαϊκές και ασιατικές επιρροές.

Η οχυρωμένη πόλη που χτίστηκε στην περιοχή του Γκοντάρ επί της εποχής του αυτοκράτορα Φασιλίντας (17ος αιώνας) βρίσκεται στους πρόποδες του όγκου του Σιμιέν , στην βόρεια όχθη της λίμνης Τάνα και καταγράφεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Στο εσωτερικό των τειχών υπάρχουν πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, παλάτια , εκκλησίες και μοναστήρια, των οποίων το στυλ είχε τουλάχιστον αρχικά, ινδικές και αραβικές επιρροές, αλλά στην συνέχεια δέχτηκε έντονη επίδραση από το μπαρόκ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπέροχο κάστρο Φασιλάντα που θα πάρει ένα μεγάλο μέρος από την περιήγησης μας , και την οποία θα συμπληρώσουμε με επίσκεψη στην εκκλησία του ΝτεμπρέΜπιχάνΣελασσιέ «το φως της τριάδος» και την τοπική γραφική αγορά. Αργότερα συνεχίζουμε για την Μπαχάρ Νταρ, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα.

8η ημέρα
ΜπαχάρΝτάρ-Λίμνη Τάνα-Καταρράκτες Τισσισάτ

Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στις εκκλησίες της περιοχής τις οποίες οι μοναχοί Χριστιανοί έκτισαν -στην ταραγμένη μεσαιωνική περίοδο -όταν κατέφευγαν στα νησιά της Λίμνης Τάνα για να αποφύγουν διώξεις, και διακόσμησαν με αγιογραφίες, Βίβλους και εκκλησιαστικά κειμήλια.

Αργότερα συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στους καταρράκτες Τισσισάτ, που έχουν πλάτος 3χλμ και ύψος 50μέτρα, τους πρώτους που σχηματίζει ο γαλάζιος Νείλος μερικά χιλιόμετρα μετά την έξοδο του από την λίμνη Τάνα.

9η ημέρα
ΜπαχάρΝτάρ-Αντίς Αμπέμπα-Περιήγηση Πόλης

Σήμερα ερχόμαστε με πτήση στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Άφιξη και αμέσως συνεχίζουμε με μια περιήγηση στην πόλη για να δούμε μεταξύ άλλων τα ανάκτορα του ΧαϊλέΣελασιέ , το ναό της Αγίας Τριάδος όπου φιλοξενούνται οι τάφοι των τελευταίων αυτοκρατόρων της Αβυσσηνίας, την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Φρουμεντίου, και το μικρό αλλά περιεκτικό Εθνικό μουσείο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Χρόνος στη διάθεσή σας για να αγοράσετε τους περίφημους αιθιοπικούς σταυρούς απ’τους κοσμηματοπώλες της Πιάτσο καθώς και περίτεχνα ψάθινα αντικείμενα.

10η ημέρα
Αντίς Αμπέμπα –Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν.

Τιμές

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται: 
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Πολυτελείας στην AντίςAμπέμπα, Τουριστικής κατηγορίας στις υπόλοιπες πόλεις
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 550 €
 • Βίζα εισόδου στην Αιθιοπία 40$
 • Τοπικοί φόροι 45 €

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Σημείωση:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
Βίζα εισόδου στην Αιθιοπία και απαιτούνται 4 φωτογραφίες.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Απαραίτητος εμβολιασμός κατά του Κίτρινου Πυρετού. Ενδείκνυται αντιελονοσιακή αγωγή. Συμβουλευθείτε το YγειονομικόKέντρο της περιοχής σας.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο στο 210.37.47.000

Προτεινόμενοι Προορισμοί

©2015 Heronia Travel. All rights reserved. Created by CLC Web Solutions.

Αγαπητοί Ταξιδιώτες,

Η Heronia 
σε όλη τη διαδρομή της, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, επιβεβαιώνει διαρκώς το μέλημα και τη φροντίδα της για τους πελάτες της, και τους συνεργάτες της.Η φροντίδα που τη διακρίνει και που εγκάρδια προσφέρει, καθώς και ο σεβασμός στους δυνατούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με όλους εσάς που εμπιστεύεστε  τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε  όλες αυτές τις δεκαετίες, διαπνέουν τη στάση της απέναντι στην κοινωνία συνολικά.
Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν περιοριστεί όλο αυτό το διάστημα και σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, που δίνουν αρκετό καιρό, η Heronia, με συνέπεια και ουσιαστική φροντίδα για τους πελάτες της, ανακοινώνει ασφαλείς προτάσεις για τις διακοπές σας εντός Ελλάδος σε επιλεγμένα οικονομικά ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τα ταξίδια της Ευρώπης, τα Μεγάλα ταξίδια, τις Ειδικές Αποστολές, τα Πολιτιστικά ταξίδια, τα Γαμήλια ταξίδια, τα Επαγγελματικά σας ταξίδια και αμέτρητα ακόμη με την αστείρευτη γνώση μας και Μοναδική ποιότητα και με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς για να σας δημιουργούμε Μοναδικές εμπειρίες Ζωής τις οποίες απολαμβάνεται και αποτυπώνετε σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού σας για 40 και πλέον χρόνια.    

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε διαρκώς για κάθε νέο μέτρο ή σύσταση που χρειάζεται να εφαρμοστεί, ώστε να συμβάλουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και μόλις είναι εφικτή η μετάβαση στο εξωτερικό θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε για να κλείσετε μια θέση στον προορισμό που θέλετε .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι για ακόμη μια φορά, θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μοναδικές αναμνήσεις, με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα της Heronia .

Ευχές από όλους μας για υγεία και ασφάλεια,

Nάσος Τρέντζος